Cevap: İftira- Hamile Kadın
Savcı bu konuda birşey yapamaz zira iftira suçu kamu davası kapsamına girmez, bunun için çok ciddi sonuçların doğmuş olması gerekir ki bunun cinayet-yaralama vb. suçlardan bahsedilmeli. Savcının bu yönde bir takdir hakkı kullanacağını hiç zannetmiyorum.
Manevi tazminat davası açılmalı.
TCK. Şerefe Karşı Suçlar
Hakaret
TCK. MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.
Peki bu belirttiğiniz kanun maddesine dayanarak suç duyurunda bulunamaz mıyız ? Kamu davası olarak açılamayan bir ceza davası olamaz mı?
Ceyhan bey avukat ünvanına sahip biri için komik sorular değil mi bunlar
Sorularımın farkındayım. Ben bir hukukçu olarak bunun cevabını bilebilirim lakin hukuk eğitimi almamış ve bu sitenin üyesi olan yada benzer sorularına cevap arayanlar adına sorulmuş sorudur.Biraz konuyu uzatmak ve farklı fikirlerin de varsa ortaya çıkmasına vesile olmak istemiştim.
Fakat siz o yorumunuzla hem meslektaşınız olarak beni üzdünüz. O yorumunuzu özel mesajla atabilir ve bir Avukat olarak bu kadar basit soruları neden soruyorsunuz diyebilirdiniz.
Bu sitenin amacı çok zor içerisinden çıkılamayan hukuki sorunların tartışıldığı bir ise kusura bakmayın seviyesini düşürdüm. Bende kendi seviyemdeki bir hukuk sitesinde paylaşımda bulunurum...
Hukukçu olduğunuz kanıtlayabilirseniz, hukukçulara özel bölüme kayıt yaptırabilirsiniz.
Yazdıklarımızla bu sitenin yöneticileri alay edecekse neden buradayız ?
Evet, neden hala burdasınız ???
Bir cevap ve açıklama bekliyorum
Alıntı:
av.ceyhan rumuzlu üyeden alıntı
Bir cevap ve açıklama bekliyorum
Neye cevap bekliyorsunuz. Büyük puntolarla yazıdığınız yazınıza mı?