-
SSK emekli maaşı
Merhaba,
Babamın vefatından sonra, anneme ve iki ablamla beraber bana babamın emekli maaşı bağlanmıştı. İki ablam da evlendi, birisinin maaşı anneme devredildi. Diğer ablamın maaşı ise devredilmedi. Ben de 25 yaşımı aştığım için, yüksek öğrenimde olduğum halde benim de maaşım kesildi.
Merak ettiğim husus ise, benim maaşımın anneme devredilip edilemeyeceği. Eğer devrediliyor ise ne yapmam gerekir?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
Cevap: ssk emekli maaşı
Ablanız evlilik yardımı ( çeyiz yardımı) aldıysa, o yüzden bir değişiklik olmamış olabilir.
Şu anda yetim aylığı alan başka kimse yoksa, kuruma başvurarak annenize bağlanan oranın yenilenmesini sağlayabilirsiniz.
-
Cevabınız için teşekkür ederim Sayın Erdoğan Kırcalı. Dediğiniz gibi oldu durum aynen. Büyük ablamın aldığı maaş anneme geçti ancak küçük ablam çeyiz parası aldı.
Kusuruma bakmayın anlayamadığım bir durum söz konusu, küçük ablam çeyiz parası aldı diye benim kesilen maaşım anneme geçmez mi? Şu an annemi saymazsak benden başka yetim maaşı alan birisi yok ailemde. Çeyiz parası ile ilgili kısım aklıma takıldı, başvurduğumda anneme bağlanır mı, yoksa küçük ablam çeyiz parası aldı diye benim kesilen maaşım anneme bağlanmaz mı?
-
Tek eş dul aylığı aldığında, maaş bağlanma oranı %75 tir. Çocuklardan birinin yetim aylığı alması durumunda anneye bağlanacak oran %50 dir.
Kız kardeşiniz çeyiz yardımı almış olduğundan, yardımı aldığı tarihten itibaren 24 ay boyunca anneneizin maaş bağlanma oranında bir değişiklik olamayacaktır.
-
Erdoğan Kırcalı yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Ablam çeyiz yardımı alalı 10 yıl kadar oluyor, sanırım şu halde benim kesilen maaşımın anneme bağlanması için bir engel yok.
Tekrar çok teşekkür ederim.