Kamulaştırma isteme hakkı
Öncelikle merhabalar baraj mutlak koruma alanında bulunan üzerinde Mutlak koruma alanlarına ait yönetmeliklerde Çok kısıtlama olan bir tarla veya arazinin Kamulaştırmasını isteme hakkımız varmı ? parantez içinde ( yetkili belediye vede idare kamulaştırma yapmamak o büyük maddi harcama olarak baktığı için kamulaştırma işlemine ) yeni yeni yönetmelikler çıkartıyor enson yönetmelik değişikliğine göre Sizler organik tarım yapabilirsiniz ama suni gübre atamassınız diyor yada arıcılık yapın ama toprağa zarar verecek kimyasalllar kullanmayın. diyor. bu hak kısıtlaması değilmi ?? normal prosüdürde Bir baraj yapılır istimlak bedelleri ödenir Mutlak koruma alanı o örneğin belediye yada kuruluşun keyfiyetine kalmıştır ister yapar ister yapmaz isterse birkaç sne sora ayda parası olunca kamulaştırır diye bir hüküm kanun yasa varmıdır. bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürederim . aşağıdaki İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ KURULUŞU İSKİ tarafından çıkartılan yeni yönetmeliktir. peki Bizler mahkeme kararı ile bu yonetmeliktede belirtildiği iski tarafından büyük kısıtlama getirliyor hukuk açısından KAMULAŞTIRMA isteme hakkımız varmı . ikinci sorum İSKİ kuruluşu bu baraj mutlak koruma alanlarını KAMULAŞTIRMAK zorunda değilmidir ? bizler iski vede kamulaştırma birimini aradığımızda PARAMIZ yok gidin yönetmelikte belirtilen organik tarım yapın arıcılık yapın diyorlar. bende şöyle diyorum biz bu TARLLARDA bir işlem yapmıyoruz tarlanın barajın bulunduğu bölgede ,ikamet etmiyoruz anlayacağınız üzere bizler tarımla yada hayvancılıkla uğraşmıyoruz. o tarlalarıda BARAJ mutlak koruma alanında diyrek kimse satın almıyor yani çok ama çok büyük değer kaybı oldu. kimse mutlak koruma alanında diyerek satın almak istemiyor vede ekmek dahi istemiyorlşar tarlaları. Burada bizim hak mahrumiyetimiz gerçekleşmiyormu. en kısa zamanda cevap vereceğinizi umuyor iyi çalışmalar diliyorum ECAN BAŞARIR KÜÇÜK ÇEKMECE ŞAMLAR KÖYÜ sakini TARIM (ZİRAAT ve HAYVANCILIK)
Havzalarda suni gübre ve zirai mücadele ilaçlarının kullanıldığı ziraata izin verilmez.
Mutlak koruma alanlarında, hiçbir şekilde ziraat ve hayvancılık yapılamaz.
Kısa ve orta mesafeli koruma alanlarında suni gübre ve tarım ilaçları kullanmamak şartıyla ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığının kontrol ve denetiminde organik tarım metoduyla bitkisel üretim ve organik arı yetiştiriciliğine, hayvancılıkla ilgili yapılar hariç olmak üzere kontrollü otlatmaya izin verilebilir.
Bu alanlarda parsel büyüklüğü 5000 m2'den az olmamak üzere yukarıda belirtilen faaliyetler için gerekli olan ve bir parselde birden fazla olmamak kaydıyla 100 m2'yi geçmeyen sökülüp takılabilir elemanlardan meydana gelen prefabrik yapıya müsaade edilebilir.
Uzun mesafeli koruma alanlarında suni gübre ve tarım ilaçları kullanmamak şartıyla ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığının kontrol ve denetiminde organik tarım metoduyla bitkisel ve hayvansal üretime izin verilebilir.