Kiracım 6 aydır evine ugramıyor. ve kırasını odemiyor
Merhabalar
yaklasık 7 ay once evımı kıraya verdım.kıracı 1 ay kırasını odedı.uc ay odemeden oturdu.ve sımdı de eşyalarını bırakıp kaçtı.evlerıne ugramıyorlar.elektrık ve suyu uzerlerıne almadılar ve borçlarını odemedıklerınden sayaclar muhurlendı.
telefonda da aramalarımıza cevap vermıyorlar.
ustelık bu kıracıyla sozlemede yapılmadı.
bu kıracıyı en cabuk nasıl cıkartabılırım.
acıl yardımlarınızı beklıyorum.
tesekkurler
Cevap: Kiracım 6 aydır evine ugramıyor. ve kırasını odemiyor
Alıntı:
meltemylz rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
yaklasık 7 ay once evımı kıraya verdım.kıracı 1 ay kırasını odedı.uc ay odemeden oturdu.ve sımdı de eşyalarını bırakıp kaçtı.evlerıne ugramıyorlar.elektrık ve suyu uzerlerıne almadılar ve borçlarını odemedıklerınden sayaclar muhurlendı.
telefonda da aramalarımıza cevap vermıyorlar.
ustelık bu kıracıyla sozlemede yapılmadı.
bu kıracıyı en cabuk nasıl cıkartabılırım.
acıl yardımlarınızı beklıyorum.
tesekkurler
Kira sözleşmesinin yazılı olması şart değil.Yapacağınız şey, ödenmeyen kira borçları için ödeme emri göndermek.Tebliğ evde olmadıkları takdirde -muhtarda kayıtları varsa- muhtara bırakılır.Kapıya kağıt yapıştırılır.Ödeme emri bila tebliğ geri döndüğü takdirde adresi konusunda zabıta araştırması yapabilirsiniz.Diğer yandan çalıştığı kurum, kuruluş varsa buralara da ödeme emri gönderilebilir.Tebliği bir şekilde alan kiracı hakkında ödeme emri kesinleşmiş olur,bundan sonra ki safha kiracı hakkında tahliye davası açmak..
Bu tip konular profesyonel yardım gerektiren konular olduğu için avukatınızdan hukuki yardım almanızı öneriririm.