Cevap: Çek defteri iadesi
Gelen polisin size belirttiği ceza,muhtemelen ceza amaçlı adli para cezasıdır. Büyük ihtimalle adli para cezasını ödemediğinizden ötürü infaz savcılığınca hakkınızda yakalama kararı çıkartılmış. Adli para cezasını ödememeniz halinde günlüğü 100 TL üzerinden hapis yatarsınız. Burada 100 TL tam gün karşılığı olarak düzenlendiğinden kalan 50 TL için cezanın infazı mümkün değildir. Kesinleşen adli para cezaları için itiraz mümkün değildir. Kararı veren mahkeme adli para cezasının taksitle ödenebileceğine dair bir karar vermemiş ise parayı def'aten ödemek durumundasınız. Veya öngörülen süre kadar (dört gün) hapis yatarsınız.
Cevabın için teşekkür ederim.
İzninizle bir soru daha sormak istiyorum ben diyelim bu 4 gün hapsi yattım ve su anda 30000 liralık çekim var bunu kriz oldu yatıramadım dersem buda yaklaşık 300 gün hapis demek ben bu 300 günüde yatsam çıktıgım zaman memurluk sınavına girdigimde bu hapis memurluga engel olurmu yani bana 1yıl ne sekilde yatarsan yat 1yıl yatarsan memur olamazsın dediler bunun aslını ögrenebilirmiyim
Adli para cezasının hapse çevrilerek infazının sizin memuriyete girişinizi nasıl etkilediği ceza hukuku kapsamında değerlendirilecek bir husustur. Bu açıdan sorunuzu ceza hukuku forumlarına taşımanız yeride olur.