Mahkemeye çıkacaklar için tavsiyeler
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu doğru yere açtım mı emin değilim, yanlış yere açtıysam affola.
Yarın sabah duruşmam var, ilk kez hakim karşısına çıkacağım. Üzerimde müthiş bir gerginlik var. Hakim karşısında nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Duruşma için ne giymeliyim? Hep keçi sakallı gezerim, onu kesmem gerekir mi?
Duruşmaya çıkıcaklar için verebilceğiniz tavsiyeler nelerdir, yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden herkese teşekkürler.
Cevap: Mahkemeye çıkacaklar için tavsiyeler
Alıntı:
yao rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu doğru yere açtım mı emin değilim, yanlış yere açtıysam affola.
Yarın sabah duruşmam var, ilk kez hakim karşısına çıkacağım. Üzerimde müthiş bir gerginlik var. Hakim karşısında nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Duruşma için ne giymeliyim? Hep keçi sakallı gezerim, onu kesmem gerekir mi?
Duruşmaya çıkıcaklar için verebilceğiniz tavsiyeler nelerdir, yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden herkese teşekkürler.
Smokin giymelisiniz. Keçi sakalıyla duruşmalara çıkmak zaten yasak. Onu bu akşamdan kesip güzelce traş olun:))
Gerginliği bir kenara bırakıp relaks olmaya çalışın.
Ayakkabınızı boyatınız, dişlerinizi fırçalayın, saçlarınıza şekil verin.
Mümkün mertebe resmi kıyafet (örneğin takım elbise kravat) giymenizi,
kurban bayramı arefesinde olduğumuz bugünlerde keçi sakalınızı kesmenizi tavsiye ederim.
Gaza gelip keçi sakalınızı kesmeyin derim zira adliyeler keçi sakallı birçok avukatla dolu:)
Hakim söz vermeden konuşma,söz verince de az öz konuş hikaye anlatma derim.Tavsiye ettiklerimin tam tersini yapmıştım yıllar önce fırça yedim hakimden bir sürü ifademi de yanlış verdim korkudan sonra saçmaladım epeyce :)
Yapmayin, Hakim'de annedir, babadir.
Temiz kiyafetli ve agir basli olun, bunlardan onemlisi, sorulan sorulari durustce yanitlayin.
En ufak yalaninizi vucut lisaniniz ortaya koyacaktir.
Allah yardimciniz olsun..:))