İş bankası hesabıma - hukuksuz hacız işlemi
Sn Hukuki.net üyeleri;
Yaklaşık 2 ay kadar önce dava açılmaksızın amcam ile babamin sirket borclarindan dolayi iş bankası hesabima haciz konmustur,ve ben bu konuda hukuksuzluk yapildigina inaniyorum! Sizden ricam su soruların cevabını bulmamda yardımci olun !
1 - Hesabima koyulan haciz aile büyüklerime ait olan bir şirketin (ltd sirket) , şirket borcunun ödenmemesi maazeret gösterilerek,amcamın adina düzenlenmiş olan ihbarnamede amcamın adının yanına yazdıkları TC kimlik numaramdan ötürü hesabima haciz konmuştur! Sizce bu hukuk gereği doğrumudur?
2- Avukatlik burosunu aradığımda telefonu yanıtlayan avukat arkadaş gülümseyerek bana amcanız borcunu ödedikten sonra haczi kaldırabilirim dedi ! Sizce bu doğru bir yaklaşımmı ?
3- Bu durumu kendilerine iletmeme rağmen,haczi kaldırmamışlardır.Sizce bu durumu istanbul barosuna sikayet etmem uygun olurmu?
4- Bu durumda ben suçlumuyum ? Yoksa Suçsuz mu ?
5 - Birde aklımın almadığı diğer bir husus! Bu avukatluk burosu benim Tc kimlik numarama nasıl ulaşmıştır ? bu yasalmı ? Yada hesap numaramı nasıl öğrenmiştir ?
Herşey için şimdiden teşekkürlerimi iletiyor hayatınızda başarılar diliyorum.
Cevap: Iş bankası hesabıma - hukuksuz hacız işlemi
Hesabın sadece size ait olduğunu ispatlayabiliyorsanız (hesap cüzdanı vb) ve borçtan şahsi olarak (kefalet, aval vb) sorumlu değilseniz yapılan işlem hukuka aykırıdır.
Yazılı olarak hesabınızdan işlem yapılmasını (para çekme havale veya eft) talep ederseniz , Hukuka uygun bir ret gerekçesi olmaksızın Ret etmeleri halinde BDDK ya bildirimde bulunabilir, savcılığa suç duyurusunda bulunabilir ayrıca alacak davası açabilirsiniz
Cevap: İş bankası hesabıma - hukuksuz hacız işlemi
Ayrıca haciz işlemine karşı icra mahkemesinde şikayet yoluna gidebilirsiniz. Mutlaka bir avukatın yardımından yararlanın ki hukuka aykırı şekilde hesabınıza haciz koydurtan kişiler ayrıca vekalet ücreti ödemek zorunda da kalsınlar.
Cevap: Iş bankası hesabıma - hukuksuz hacız işlemi
Alıntı:
Yazılı olarak hesabınızdan işlem yapılmasını (para çekme havale veya eft) talep ederseniz , Hukuka uygun bir ret gerekçesi olmaksızın Ret etmeleri halinde BDDK ya bildirimde bulunabilir, savcılığa suç duyurusunda bulunabilir ayrıca alacak davası açabilirsiniz
Sn Av.Tayfun Eyilik;
Yukarida yazmis oldugunuz yorumu biraz daha acabilirmisiniz ?
örneğin ! alacak davası tam olarak nedir - tazminat davasımıdır ?
BDDK ya göndermem gereken belge nasıl olmalıdır ?
Yazılı olarak işlem yapılması derken tam olarak neyi kasdediyorsunuz ?
Sorularim için gercekten üzgünüm zor zamanlar yaşıyorum, üstüne üstelik sağlık sorunlarımda üzerine cabası.. / başarılar,iyi çalışmalar..