Neden tazminat davası açamıyorum?
Merhaba.
Uzakyol kaptanı olarak ben ve 16 mürettebatım,bir armatör firmanın gemisinde 3 ay süresince büyük mağduriyetler yaşadık.Firma kumanya temin etmediğinden 2 ay kuru fasulye ve bulgur yedik.1 ay boyunca su temin etmediğinden susuzluktan kırıldık.Sigara sağlamadığından kağıda çay sarıp içtik.Ana makinası ve seyir cihazları arızalı olduğu halde onartmadığından her türlü riske açık seyir yapmak zorunda kaldık.Yasa dışı olarak gece yarısı İtalyan karasularından kaçmamız için talimat dahi aldık.Üstüne üslük maaşlarımızı aylar sonra ve eksik aldık.
Gemiden ayrıldıktan sonra bu firma aleyhine tazminat davası açmak üzere harekete geçtim.Ancak görüştüğüm yirmiye yakın avukatın bir kısmı ben ararım deyip geri dönmedi, bir kısmıda bir sonuç alamayacağımı söyledi.
Gerçekten çok üzüldüm.6 gemisi olan ve halen ayni şartlarda adam çalıştırmaya devam eden bu firmanın bana yaptıklarını içime sindiremiyorum,ancak ne yapacağımı da bilmiyorum.
Yardımcı ya da yol gösterici olmanız durumunda bu firma ile sonuna kadar mücadele etmeye hazırım.
Saygılarımla.
Cevap: Neden tazminat davası açamıyorum?
Bence de ağır mağduriyetler yaşamışsınız ama ülkemizde malesef gelişmiş ülkelerdeki kadar insan onuru değerli değildir. Yaşadıklarınızı ispat edip davayı kazansanız dahi alacağınız tazminat avukat ücretine kafi gelmez.
Cevap: Neden tazminat davası açamıyorum?
Aşağıda verdiğim linki tıklayın ve haberi okuyun Türkiye'de böyle bir davanın neticesi ne olur sizce?
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/13000794.asp?gid=229
Philip Morris'ten eski tiryakiye rekor tazminat
Amerikan tütün şirketi Philip Morris USA, 61 yaşındaki eski bir sigara tiryakisine 300 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Karar bu tarz davalarda verilen en büyük ceza olarak tarihe geçti.