Özel şirket ve teminat senedi hakkında
Merhabalar öncelikle boyle bır forum olusturup bızlere yardımcı oldugunu ıcın tsk.ler. Ben ozel bır sırkette muhasebe gorevlısı olarak calısıyordum. 6500 tl cıvarında bır para kullandım. bır kısmını odedım ama gerı kalan kısmını henuz odeyemedım. Isyeri ıle ılısıgım kesıldı. ıse gırerken 6500 $ lık bır senet vermıstım. Parayı odıcem zaten ama sure gereklı. Kendılerıne de bunu beyan ettım. Henuz bır cevap gelmedı ama bu senedı kullanarak benım hakkımda herhangı bır suc duyurusu yapabılırlermı yaparlarsa alacagım ceza nedır? Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler.
Cevap: özel şirket ve teminat senedi hk
Senet borcundan ne gibi bir suç duyurusunda bulunabilirler ki?
Cevap: Özel şirket ve teminat senedi hakkında
Senedi icraya koyarlar. İcra yolu ile paralarını almaya çalışırlar...Muhasebeci olarak senin zaten bunları bilmen gerekir.
Cevap: Özel şirket ve teminat senedi hakkında
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Senedi icraya koyarlar. İcra yolu ile paralarını almaya çalışırlar...Muhasebeci olarak senin zaten bunları bilmen gerekir.
evet bılıyorum tabıkı ama senet temınat amacıyla verılmıstı dolayısı ıle bu senedı ıcraya verırler (odemezsem tabı) ama bunun dısında herhangıbı bır ıslem yapabılırlermı yanı parayı kullandıgım ıcın gorevı kotuye kullanmak vb. gıbı suclardan savcılıga vereılırlermı boyle bır hakları varmı?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Senet borcundan ne gibi bir suç duyurusunda bulunabilirler ki?
işyerindeki tarafıma ait olmayan parayı kullandıgım ıcın herhangı bır sorusturma veya suc duyurusunda bulunabılırlermı? zımmet hakkında yaptıgım arastırmalarda memurlar ıcın gecerlı kanun maddelerı vardı acaba bu bahsettıgım konuda zımmete para gecırme anlamında hakkımda savcılıga veya mahkeyeme verebılırlermı? kalan mıktar ıcın en kotu ıhtımal senedı ıcra yolu ıle alırlar bunun farkındayım ve kalan rakamı odeyecegım zaten onumuzdekı gunlerde. ısyerınden tazmınatsız olarak ıstıfa ederek ayrıldım. tabı hakkımda herhangıbı bır ıslem baslatırlarsa bende bu sırket hakkında ( pılıc etı pazarlama) bıldıklerımı ılgılı kurumlara bıldırıcem su anlık onlara bısey soylemedım. ama kalan mıktarı odeyecegımı soyledım buna ragmen herhangı bır ıslem baslatırlarsa fazla mesaı ve dıger gayrı yasal ıslemlerını bende ılgılı kurumlara bıldırecegım. neyse bu kadar yarımlarınız ıcın cok tesekkurler.
Alıntı:
tmax rumuzlu üyeden alıntı
işyerindeki tarafıma ait olmayan parayı kullandıgım ıcın herhangı bır sorusturma veya suc duyurusunda bulunabılırlermı? zımmet hakkında yaptıgım arastırmalarda memurlar ıcın gecerlı kanun maddelerı vardı acaba bu bahsettıgım konuda zımmete para gecırme anlamında hakkımda savcılıga veya mahkeyeme verebılırlermı? kalan mıktar ıcın en kotu ıhtımal senedı ıcra yolu ıle alırlar bunun farkındayım ve kalan rakamı odeyecegım zaten onumuzdekı gunlerde. ısyerınden tazmınatsız olarak ıstıfa ederek ayrıldım. tabı hakkımda herhangıbı bır ıslem baslatırlarsa bende bu sırket hakkında ( pılıc etı pazarlama) bıldıklerımı ılgılı kurumlara bıldırıcem su anlık onlara bısey soylemedım. ama kalan mıktarı odeyecegımı soyledım buna ragmen herhangı bır ıslem baslatırlarsa fazla mesaı ve dıger gayrı yasal ıslemlerını bende ılgılı kurumlara bıldırecegım. neyse bu kadar yarımlarınız ıcın cok tesekkurler.
Hırsızlık...? Şantaj....?
Alıntı:
earioz rumuzlu üyeden alıntı
Aşk, Nefret, ihtiras, skandal, katakulli :DD
Kullandığınız para kredi mahiyetinde izinle alınmış bir para ise sorun olmaz.
Ancak izin ve bilgi olmaksızın alınmış kullanılmış bir para ise ve siz memur iseniz
zimmet suçunu teşkil edebilir. Memur değilseniz başka bir suç oluyor.
Geçmiş olsun. Sorun büyürse Avukat yardımı alabilirsiniz.
Alıntı:
earioz rumuzlu üyeden alıntı
sence zevk icin yapılmıs bır seyemı benzıyor....hırsızlık olsa ıstıfa ederken kendım soylermıydım ve buyuk kısmını odermıydım....odemeyıde ıstıfadan once yaptım. ne kadar kolay degılmı kestırıp atması....
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Aşk, Nefret, ihtiras, skandal, katakulli :DD
Kullandığınız para kredi mahiyetinde izinle alınmış bir para ise sorun olmaz.
Ancak izin ve bilgi olmaksızın alınmış kullanılmış bir para ise ve siz memur iseniz
zimmet suçunu teşkil edebilir. Memur değilseniz başka bir suç oluyor.
Geçmiş olsun. Sorun büyürse Avukat yardımı alabilirsiniz.
memur degılım. baska bır suc derken genısletebılırmısınız? buyumeye kalmayacak ıns. tabı kalırsa ılk ısım bır avukata danısmak olacaktır.
Zimmet suçu memur tarafından işlenebilen bir suçtur. Memur statüsünde değilseniz bu eylem duruma göre üyenin belirttiği gibi hırsızlık veya güveni kötüye kullanma olabilir.