En kısa sürede nasıl emekli olunur?
Merhabalar babam 1961 doğumlu.10.5.1992 yılında ilk sigorta girişi ssk dan yapıldı.Burdan 85 gün prim gösterilmiş.Daha sonra 16.2.1994 yılında bağkurlu oldu.3 sene sonra isteğe bağlı bağkuru ödemeye devam etti.Şu an 15 yıl 9 ay dır bağkuru isteğe bağlı ödemekte.Askerliği yatırılmadı.En kısa nasıl emekli olabilir.Acaba ssk ya geçmek daha mı iyi olur? Lütfen yardım edin ödemede çok zorlanıyoruz.Şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılar...
Cevap: En kısa sürede nasıl emekli olunur?
Lütfen bu konuyla ilgili bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.
Kabaca söyleyecek olursak; Bağkurda kalırsa iki yol var:
A-25 yılı tamamlayarak emeklilik.2017 yılında.
B-Bağkurda 15 yılı tamamladığı için, prim ödemeyi kesip, 58 yaşını tamamlayacağı 2019 yılında "Kısmi yaşlılık aylığı"na hak kazanmak.
Son 3,5 yılı SSKlı olarak tamamlamak isterse; iki yol var:
A-25 yıl sigortalılık,5600 gün prim ödemişliği ve 53 yaşını tamamlama.Bu en yakın 2017 yılı demektir.
B-Yine 3,5 yıl SSK ya prim ödedikten sonra 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme (Şu anda var ama, yine de 3,5 yıl SSKya ödeme yapması gerekir.) ve 59 yaşını tamamlama.O da 2020 yılı demek.
Bunlar arasında akla en yakın olanı: Ödemede zorluk varsa, ödemeyi kesip 58 yaşının tamamlanmasını beklemek.Tabii ki bu arada, sağlık yardımı olmayacak.
Böyle biliyorum.
İyi günler...
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Kabaca söyleyecek olursak; Bağkurda kalırsa iki yol var:
A-25 yılı tamamlayarak emeklilik.2017 yılında.
B-Bağkurda 15 yılı tamamladığı için, prim ödemeyi kesip, 58 yaşını tamamlayacağı 2019 yılında "Kısmi yaşlılık aylığı"na hak kazanmak.
Son 3,5 yılı SSKlı olarak tamamlamak isterse; iki yol var:
A-25 yıl sigortalılık,5600 gün prim ödemişliği ve 53 yaşını tamamlama.Bu en yakın 2017 yılı demektir.
B-Yine 3,5 yıl SSK ya prim ödedikten sonra 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme (Şu anda var ama, yine de 3,5 yıl SSKya ödeme yapması gerekir.) ve 59 yaşını tamamlama.O da 2020 yılı demek.
Bunlar arasında akla en yakın olanı: Ödemede zorluk varsa, ödemeyi kesip 58 yaşının tamamlanmasını beklemek.Tabii ki bu arada, sağlık yardımı olmayacak.
Böyle biliyorum.
İyi günler...
Merhaba öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim.Ödemeyi kesme gibi bi şansımız yok malesef çünkü sağlıktan yararlanmak zorundayız. benim merak ettiğim ilk sigorta girişi 1992 olduğundan ve askerliği yatırmadığımızdan acaba ssk ya geçip askerliği yatırsak (18 ay) ssk dan emekliliğimiz daha önce olamaz mı?