Cevap: Noter satışlı arsa
E başka da bir çare görünmüyor...
engin bey soruma cevap alamıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz.
Tanımlı İmar kanununa aykırı ruhsat verilen bahçe duvarının yıkılması hakkında
1996 yılında ruhsat alınıp yapılan 1.00 mt yukseklıgındeki bahçe duvarının yıkılması hakkında konya beledıyesıne dilekçe vermiştim.belediye bir türlü karar veremiyor çünkü ruhsatı veren kendisi ancak imar kanununda açıkça belirtilen ''Zemin katlarda, dükkan yapılmasına müsaade edilen yapılarda, yaya kaldırımı ile aynı seviyedeki ön bahçeleri yayaya açık bulundurulacak, yayaların can emniyetini tehlikeye düşürecek duvar ve manialar yapılamaz.'' maddeye aykırı verilen ruhsat var bu duvar belediye kararı ile yıkılırmı acaba?ayrıca yıkım kararı verilmesi için daha önce mahkemeye başvurdum ancak verilmiş bir ruhsat olması nedeni ile hakim davayı reddetti birde bize ruhsat iptali istiyorsanız belediyeyi mahkemeye verin diyor.konu hakkında yorumlarınızı rica ediyorum.
NOTelediye aykırılığın giderilmesi hakkında 10 günlük müsade veren bir uyarı yazısını apartman yönetimine göndermiş tarih:29/09/2009 ancak yönetim itiraz etmiş ruhsat var ve mahkemelik bir konu diye.mahkeme 12/11/2009 tarihinde davayı reddettiği için artık mahkemeleik değil.
Siz nereye ne taleple dava açtınız?
2.sulh hukuk mahkemesi hakimliğine açıldı.
konya büyükşehir belediyesi imar yönetmeliği'nin 55.maddesi 3.fıkrası göre ''zemin katları ticari olarak yapılan binalarda yaya kaldırımı ile aynı seviyedeki ön bahçeleri yayaya açık bulundurulur .Yayaların can emniyetini tehlikeye düşürecek duvar ve engeller yapılamaz'' denilmektedir.
bu maddeye dayanarak yapılan duvarın yıkılmasını talebiyle.
Konu idari yargının görevine giriyor kanaatimce. Belediyeye yazılı olarak müracaat edin çözüm sağlanamazsa idari yargıya götürebilirsiniz.