Babam bir evini bana vermek istiyor
Babam şu an halen oturduğum ve kendisine ait olan evi benim üzerime devretmek istiyor.Kardeşlerim benim maddi durumumun iyi olmamasından dolayı bu devir işlemine şimdilik olumsuz bakmıyorlar,fakat ileride kardeşlerimin fikirlerinde bir değişiklik olabileceğine ihtimal verir isek babam'ın vefatından sonra problem yaşamamak için evini bana ne şekilde devredebilir.
Cevap: Babam bir evini bana vermek istiyor
Alıntı:
whitesnake rumuzlu üyeden alıntı
Babam şu an halen oturduğum ve kendisine ait olan evi benim üzerime devretmek istiyor.Kardeşlerim benim maddi durumumun iyi olmamasından dolayı bu devir işlemine şimdilik olumsuz bakmıyorlar,fakat ileride kardeşlerimin fikirlerinde bir değişiklik olabileceğine ihtimal verir isek babam'ın vefatından sonra problem yaşamamak için evini bana ne şekilde devredebilir.
Burası bir hukuk sitesi ve bu sitede hukuk etiği gereği size mirasdan mal kaçırmanın en sağlam yollarını gösteremeyiz.
Gerçek bedelini ödeyerek evi satın almanız en garanti yoldur.
Gerçek bedelini göstererek satın aldık diyelim. Bunun üstüne de kardeşler dava açarsa mahkemede diyelimki deger 50,000 tl bu parayı nerden buldun yada diyelim ki buldun annen yada baban satın aldıgın kişi bu parayı nerde harcadı diye sormazlarmı ? Parayı ben bankadan çektim kredi diyelim o tamam ispatlanır . Baba vefat edince bu para nerde madem satın aldın da diye sorulunca bunu da ben ispatlamak zorunda kalırmıyım.
O parayı ödeyecek gücünüz olduğunu ıspatlayabilirseniz ilk adımı geçmiş olursunuz en azından.
dediğiniz gibi kredi çektiyseniz zaten ıspatlanır, krediyi 3gün sonra topluca kapattıysanız da karşı tarafın iddiaları ıspatlanmış olmaz mı*
Alıntı:
fuad rumuzlu üyeden alıntı
Gerçek bedelini göstererek satın aldık diyelim. Bunun üstüne de kardeşler dava açarsa mahkemede diyelimki deger 50,000 tl bu parayı nerden buldun yada diyelim ki buldun annen yada baban satın aldıgın kişi bu parayı nerde harcadı diye sormazlarmı ? Parayı ben bankadan çektim kredi diyelim o tamam ispatlanır . Baba vefat edince bu para nerde madem satın aldın da diye sorulunca bunu da ben ispatlamak zorunda kalırmıyım.
Tabi sorarlar.VUK'a göre vergisini vermediğiniz bir kazanç,geliri nereden elde ettiğinizi ve taşınmazı vergi beyan etmediğiniz halde nasıl hangi yolla iktisap ettiğinizi -bağış,v.s yollar dışında- ispatlamak zorundasınız.
anlıyorum sizleri tşk ederim. Peki diyelim ki kredi çektim 3 yıl geri ödemeli gayet mantıklıca aylık ödemeler halinde 50.000 tl ye aldım evi beyannamemi verdim. bir işyerin de eşim ve ben maaşlı bir şekilde çalışıyoruz .ben bunları ispatlarsam saklı pay için hala bende aranacak başka ne husus kalır. Şunada dikkat etmelisiniz dediğiniz bir konu kalırmı davada.