Evlilik dışı ilikşi ve sonrasında kansere sebep olma ile ilgili dava açabilir miyim?
merhabalar
eski sevgilimde bende 657 ye tabi memuruz. 2 aylık cinsel ilişki sonrasında genital siğil hastalığıyla karşılaştık. sonrasında rahim ağzı kanseri öncesi atipik hücreler görüldü bende ve kanser olabilirim de olmayabilirim de. ama ihtimali bile insanı mafetmeye yetiyor hemde böylseine utanç veren bir hastalıkla.
kızlık davalarından yasal olarak hiçbişey çıkararılamayacağını araştırdım. benim derdim zaten ne kızlık nede evlilik. böyle bir riskte sevgilimin yanımda olmayıp yüzde 1 dahi sorumluluk almadan çekip gitmesidir. şuanda olmasa da onun benle ilişkisi varken benden başka birisiyle de ilişkisi olduğunu biliyorum.ne maddi ne de manevi destek olmuştur. bu hastalık çıkana kadar öncesinde evlilik kararımızı vermiştik gelip ailemle görüşmüş düğün yeri eşya her türlü konuyu görüşmüştü. fakat aile dışında şahidimiz yok. sadece ben duydukları kadarıyla arkadaşlarım şahid.
bu insan her türlü kötü çirkin iftirayı atabilecek yalan söyleyebilecek bir psikolojide.
böylesine bir hastalığın altından kalkamadım zaten ailem ruh halimden anladı ve herşeyi biliyor. ailemin desteğiyle hukuksal olarak ne yapabiliriiz? yardımcı olursanız sevirinirim. böylesi bir konu da tutup kendi avukatımızla çıkca konuşulmuyor. anlayışınız için tşk ederim.
Cevap: Evlilik dışı ilikşi ve sonrasında kansere sebep olma ile ilgili dava açabilir miyim?
Cinsel hastalığını bilerek ilişkiye giren bir kişinin hastalığında niteliğine bağlı olarak suç oluşturduğu hususunda tartışmalar hukuk adamlarınca yapılmakta olup kesin olarak bir şey söylemek mümkün değildir.
Öte yandan aynı gerekçeler ile ve aynı şekilde birine zarar veren birinin de uğranılan zararı tazmin etmesi gerektiğini düşünmekteyim.
Tazminat hukukunun esasında yatan hususları somut olayda gerçekleşmiş ise uğranılan zararın istenebilmesi mümkündür diye düşünüyorum.
Bu esaslar ise hukuka aykırı bir eylem olmalı, bir zarar doğmalı ve zarar ile eylem arasında nedensellik bağı kurulmuş olmalıdır.
Bu hususlar gerçekleşip gerçekleşmediği detaylı bir şekilde tartışılmalıdır. gerçekleşmiş ise maddi ve asıl önemli olan manevi zararın giderimi mümkün olmalıdır diye düşünüyorum.
Burada en çok tartışılacak olan husus hukuka aykırılık unsurunun gerçekleşip gerçekleşmediğidir.
Bazı hallerde rıza hukuka aykırılığı ortadan kaldırırken bazı hallerde rıza olsa dahi hukuka aykırılık var kabul edilir.
Zararın kendi kusuru ile meydana gelmemiş olması da aranan koşullardan biridir.
Cevap: Evlilik dışı ilikşi ve sonrasında kansere sebep olma ile ilgili dava açabilir miyim?
Alıntı:
ogrtmn rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar
eski sevgilimde bende 657 ye tabi memuruz. 2 aylık cinsel ilişki sonrasında genital siğil hastalığıyla karşılaştık. sonrasında rahim ağzı kanseri öncesi atipik hücreler görüldü bende ve kanser olabilirim de olmayabilirim de. ama ihtimali bile insanı mafetmeye yetiyor hemde böylseine utanç veren bir hastalıkla.
kızlık davalarından yasal olarak hiçbişey çıkararılamayacağını araştırdım. benim derdim zaten ne kızlık nede evlilik. böyle bir riskte sevgilimin yanımda olmayıp yüzde 1 dahi sorumluluk almadan çekip gitmesidir. şuanda olmasa da onun benle ilişkisi varken benden başka birisiyle de ilişkisi olduğunu biliyorum.ne maddi ne de manevi destek olmuştur. bu hastalık çıkana kadar öncesinde evlilik kararımızı vermiştik gelip ailemle görüşmüş düğün yeri eşya her türlü konuyu görüşmüştü. fakat aile dışında şahidimiz yok. sadece ben duydukları kadarıyla arkadaşlarım şahid.
bu insan her türlü kötü çirkin iftirayı atabilecek yalan söyleyebilecek bir psikolojide.
böylesine bir hastalığın altından kalkamadım zaten ailem ruh halimden anladı ve herşeyi biliyor. ailemin desteğiyle hukuksal olarak ne yapabiliriiz? yardımcı olursanız sevirinirim. böylesi bir konu da tutup kendi avukatımızla çıkca konuşulmuyor. anlayışınız için tşk ederim.
Kişinin sizinle beraber olmadan önce cinsel bir hastalığı olduğunu veya siiznle birlikte iken böyle bir hastalığı taşıyan birisi ile beraber olmak sureti ile size bulaştırdığını, nitekim bu hastlağın yalnızca cinsel ilişki yolu ile bulaşabildiğini, ve tabii birlikteliğiniz süresince sizinde bir başkası ile beraber olmadığınızı (gördüğünüz gibi bir çok kriteri aynı anda) ispat edebilecek delil ve tanıklar sunabilirseniz, Haksız fiil nedeni ile birlikte olduğunuz kişiye tazminat davası açabilirsiniz kanaatindeyim.
Geçmiş olsun..
Öncelikle bır arastırma hastanesınden veya tıp fakultesi hastanesınden duruma ilişkin rapor alınız. Açacağınız davada size cok yardımı olacaktır.
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. durrmu doktoruma anlattım. bu hastalığın kimden kime ne zaman bulaştığını bilmek mümkün değil. ayrıca bayanların tuvaletlerden ağdadan hastalığı kapma olasılığı da oldukça yüksek. özellikle de tek eşli olduğunu ispat etmek zorundasınız ki buda o kadar davalık olduktan sonra mümkün değil. doktorumun söylediği sizin görüşlerinize paralel olarak çok fazla birşey çıkmaz. ve toplumumuzda malesef bayan ve memur olarak adımın lekelenmesi...
tekrar ilginiz için teşekkürlerimi sunuyorum...