Babamın adına çekler vardı. 2 sene önce babam vefat etti. Babam vefat etmeden önce çekler hep yazılmıştı. Zaten iflas etmesinin sıkıntısından yaşayamadı.
Ben çeklerin bir kısmını ödededim ama bir kısmını öğrenemedim. Babam kime ne kadar borcu var diye bize bir şey bırakmadı. Biz firmaları arayıp ne kadar borcumuz olduğunu onlardan öğrendik. Baban ödediği çekleri bile firmalardan toplamamış. Şimdi her on günde bir bankadan telefon geliyor gel çek bedelini öde diye. Her yaprağın bedeli 470 lira. yaprak bedellerini ödemeyi hesaplarsam piyasada 90 yaprak çek var. zaten piyasaya olan borcumuzu geçiyor. hatta geçen akbanka bir gün geciktirdim. 470 liranın faizini 670 lira aldılar yani toplam 1140 lira ödedim. allah kimseyi akbank'ın eline düşürmesin.cumartesi,pazar faizi 670 lira. yüzde 70 küsürmüş.
ben merak ettiğim bu durumun bir çözümü yok mu? babam vefat ettiğinden dolayı bankaya bu çek bedellerini ödememeleri için bir dilekçe bişey versem bir sonuç alamazmıyım. yada mahkemeye versem, çek bedellerinden kurtulamazmıyım. az öncede dediğim gibi 90 yaprak çek kayıp kimde olduğu belli değil. bu asıl borcumuzu bile geçiyor.