iyi akşamlar arkadaşlar bir jandarma eri görev başında uyuşturucu madde olarak anılmayan bally kullanırsa ne kadar ceza alır bu konudaki düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Printable View
iyi akşamlar arkadaşlar bir jandarma eri görev başında uyuşturucu madde olarak anılmayan bally kullanırsa ne kadar ceza alır bu konudaki düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
İlgili personelin dosyasının tanzimi ile ilgili olup, suçun neviinin tespiti önemlidir...
Görevli olduğu birlikte amiri tarafından bir talimat yazılmış (Kışla içersinde asla uçucu ,uyuşturucu ve bilinç kaybı yaratan madde kullanılmayacak,içeri sokulmayacak,bulundurulmayacak,çarşı izni esnasında bu maddelerden uzak durulacak , vs...) ve bu talimat kendisine imza karşılığı tebliğ edilmiş ise bir çok seçenek kullanılabilir..
Amirin takdirindedir... Emre İtaatsizlik,Emre İtaatsizlikte ısrar,Görevi İhmal (Eğer bizzat görev başında olmuş ise ve şahitlerle sabitse) ... Olay sonrası bir kriz ile devam etmiş (Saldırgan tavırlar,kendini yaralamaya meyilli hareketler,örneğin jilet veya kesici bir cisimle kendini kesmeye çalışmak,cam kırmak vb...) ise bu kullanım, ''Kendini Askerliğe Elverişşsiz Hale Getirmek'' suçundan dolayı dahi adli işlem başlatılabilir...
Burada önem arz eden bir konu, ilgili personelin tıbbi yardım alabilmesi için en yakın askeri revire/hastaneye sevk edilmesidir olay sonrası....Kayıtlara işlenmesidir...
Biraz çetrefilli bir konu anlayacağınız... :alala
cevabınız için teşekkür ederim ben konuyu ayrınıtlı anlatayım.ceza evinde askerlik yapan jandarma eri o gece hazır kıta görevinde iken arkadaşıyla konuşurken bir anda bally konusu açıldı.konuşurken tahrik oldum daha önce hiç kullanmadığım bişeydir.zaten bir kaç nefes çektim .nöbetçi subay tarafından tekbik verirken nefes yoluyla anlaşıldı.devlet hastanesine götürüldk. doktor kontrol sunucuyla çok az kullanılmıştır diye rapor vermiştir.bally içeriye sokan ben değilim.bally uyuştucu olarak geçmedği doğrumudur alacağım ceza ne kadar olur.düşüncelerinizi bekliyorum.şafak 105 sivil ceza evinde yatma gibi durum olurmu mahkeme kağıdım daha gelmedi.askeri mahkemeye çıkıp ceza keşinleştikten sonra bu ceza sivile kalırsa paraya çevrilebilirmi
İşiniz zor gerçekten... Daha sonrası ne olur onu ben bilemem..Askeri mahkemenin yada bağlı olduğunuz Komutanlıkta bulunan Disiplin Mahkemesinin kararlarına maruzdur...
Fakat size bir tek şunu tavsiye ederim; Eğer dosyanız halen gönderilmemiş ise, komutanlarınızdan esefle özür dileyin, pişmanlığınızı dile getirin ve böyle davranışlar bir daha yapmayın...Bunu tavsiye edebilirim...
Ceza alacağınızı sanmıyorum zira bally uyuşturucu madde değildir, olsaydı satışı serbest olur muydu ? Disko diye tabir edilen bir ceza alabilirsiniz ancak resmi bir durum söz konusu olmaz zannımca.
Yaren_34 arkadaşıma katılıyorum.Sadece alacağınız disco cezasıdır.Komutanınızın rütbesine bağlı olarak oda hapsi ile cezalandırılırsınız.
Disco nun açılımı 'Disiplin Ceza Evi ' dir. Bildiğimiz bir ceza evidir.Fakat buraya mahkeme kararı ile değil sadece komutanın yetkisinde verilen ceza ile girilebiliyor.Burada oda hapsi çekilmektedir.Örneğin bir tuğgeneral maksimum 21 gün oda hapsi verebiliyor.
cevaplar için teşekkürler okumaya zaman ayırdğınız için
Görev Başında Olmasından Kaç Gün Olur Astsubayım Sizin Yanıtlamızı Rica Ediyorum.yani görev başında bally kullanmak cezası ne kadar olur tahmininizce