Takipteki kartıma inanılmaz faiz
arkadaşlar bundan altı yedi ay önce garanti bankası kredi kartıma 2000 tl borcum vardı yeni çıkan yasadan yararlanmak için bankayı aradım ve borcumu aylık 220 lira ya taksitlendirdim.10 ay taksite böldüler ben taksitleri hep ödedim borcumun 1439 lirasını bitirdim fakat gecen ay ödeyemedim.bunlarda beni aradılar tarih verdiler öiyecem dedim.fakat 3 gün gecikti ve avukata vermişler.benim kalan borcum 540 tl civarında olmasına rağmen bugün avukat beni aradı 1403 tl borcunuz var dedi. ben kulaklarıma inanamadım nasıl olur benim 540 lira kalmıştı ve bende taksitleri yatırdım filan dedim hiç dinlemediler bizi ilgilendirmez filan dediler bankayı aradım onlarda bizden çıktı dediler.ne yapacağımı şaşırdım resmen soygunculuk ve ben bu parayı bu şekilde ödemek istemiyorum 540 lira isteseler yarın gider öderim.avukata sordum bunun ne kadarı faiz ne kadarı avukatlık ücreti dedim söylemediler.
şimdi benim hiç bir malvarlığım yok ne evim ne arabam nede işim var ben babamın işlerine yardım ederek para kazanıyorum.düzenli bir maaşım yatmıyor yani herhangi bir hesaba ikametgah adresimde izmirde anneme ait içinde 3-5 eski eşya olan bir ev.
şimdi ben bu abartı borcumdan gayrı parayı ödemek istemiyorum gerekirse gelin haczedin diyecem.bunu yapmalımıyım yada başka yasal prosedürler varmı bu borcla ilgili yapmam gereken. yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
çaresiz ve sinirli bi durumda hissediyorum kendimi lütfen bi fikir verirseniz çok sevinirim.
Cevap: Takipteki kartıma inanılmaz faiz
5915 sayılı BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN md. 2 Paragraf 9 Altı aylık vade de dahil olmak üzere kabul edilen taksit planına göre, bir yıl içerisinde 3 taksitin vadesinde ödenmemesi halinde bu madde ile sağlanan haklar, ilgili kart çıkaran kuruluşça ya da varlık yönetim şirketince ortadan kaldırılabilir ve bu Kanunun 26 ncı maddesinde belirtilen gecikme faizi üzerinden mevcut icra takip işlemlerine devam edilebilir. Sadece 1 taksitinizi aksattığınız için yapılandırma banka tarafından iptal edilemez. Yukarıda yer verdiğim yasa madddesine atıfta bulunarak bankaya yazılı itirazda bulunun.