Cevap: YARSAV' da yeni dönem
YARSAV genel kurulunda yapılan seçimde adayların aldığı oylar aşağıdaki gibi;
NUh Hüseyin Köse : 315
Remzi Özdemir : 421
Kazım Dağdeviren : 423
Eray Karınca : 320
Gürsel Özkan : 405
Mehmet Ruşen Gültekin : 423
Emine Ülker Tarhan : 421
Leyla Köksal : 421
Fatih Sayın : 420
Muhammet Önder Tekin : 421
Murat Arslan : 435
Ali Rıza Aydın : 400
Hasan Akgedik : 267
Aydın Tezcan : 247
Ömer Faruk Eminağaoğlu : 195
Yönetim Kurulu 13 kişiden oluştuğu için listedeki son iki kişi seçilemediler.
Bir kaç gün önce bu sitede yazdığım bir yorumda, Eminağaoğlu'nun bu derneği giderek politize ettiği ve bazı dernek üyelerinin bundan rahatsızlık duyduğunu belirtmiştim ve eleştiri almıştım.
Eminağaoğlu'nun aldığı oylar durumu gösteriyor.
Bazıları için
Keçi
inatçı olması asabiyle "POLİTİZE"dir...
Bazıları için ise
Koyun
uysal olması nedeniyle
"APOLİTİZE"dir...
Aslında ikisi de POLİTİZEdir...
Siyaset ile ilgilenen ancak bir türlü keşfedilemeyenlere duyurulur...
:)))
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
YARSAV genel kurulunda yapılan seçimde adayların aldığı oylar aşağıdaki gibi;
NUh Hüseyin Köse : 315
Remzi Özdemir : 421
Kazım Dağdeviren : 423
Eray Karınca : 320
Gürsel Özkan : 405
Mehmet Ruşen Gültekin : 423
Emine Ülker Tarhan : 421
Leyla Köksal : 421
Fatih Sayın : 420
Muhammet Önder Tekin : 421
Murat Arslan : 435
Ali Rıza Aydın : 400
Hasan Akgedik : 267
Aydın Tezcan : 247
Ömer Faruk Eminağaoğlu : 195
Yönetim Kurulu 13 kişiden oluştuğu için listedeki son iki kişi seçilemediler.
Bir kaç gün önce bu sitede yazdığım bir yorumda, Eminağaoğlu'nun bu derneği giderek politize ettiği ve bazı dernek üyelerinin bundan rahatsızlık duyduğunu belirtmiştim ve eleştiri almıştım.
Eminağaoğlu'nun aldığı oylar durumu gösteriyor.
Sayın Bilgili, Genel Kurul'a katıldınız mı? Sayın Eminağaoğlu, derneği politize ettiği için (Ki bu sizin iddianız.) değil de başka nedenlerle Yönetim Kurulu'na girememiş olabilir mi?
Yanlış hesap Bağdat'tan dönermiş... Bir çok kişinin istifasına neden olan biri, o koltuktaki saltanatının biteceğini de mutlaka biliyordu da, işine gelmeyenleri alıştırmak zor o ayrı...
Vatanımıza milletimize Yarsav'a hayırlı ugurlu olmasını temenni ederiz..
Yarsav 'ın gorevı Ergenekon avukatlıgı DEĞİLDİR!
Yarsav 'ın gorevi Medya showları usulsuz mafya cete vb gıbı olusumları Savunmak değildir!
hadi emin anca gidersin git istersen chp den mıllet vekılı adayı ol sanada bu yakışır zaten
Sayın Yüksel;
YARSAV genel kurulunu medyadan izledik. Elbette Eminağaoğlu'nun seçilememesinin sebebi, kendi listesinin dışında iki kişinin daha aday olmak istemesi ve bu iki kişinin çarşaf listeye ilave edilmesidir. Bu iki kişi aday olmak için ortaya çıkmasa idi, 13 kişilik liste doğal olarak seçilecekti ve seçilenler arasında Eminağaoğlu da olacaktı.
Ama 15 kişilik listede en z oyu Eminağağlu'nun almış olması sizleri biraz düşündürmüyor mu? Ben bu durumu üyeler tarafından ilgi ve kabul görmediği şeklinde yorumluyorum.
Örgütlenme özgürlüğünün demokratik hukuk devletinde temel haklardan olduğunu kabul ediyorum ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını destekliyorum. Ama Eminağaoğlu dönemindeki YARSAV'a yöneltilen bazı eleştirileri de gözardı edemem.
1) Eminağaoğlu'nun Yargıtay binasında basın toplantısı yapmış olması yanlış hatırlamıyoırsam Yargıtay başkanını da rahatsız etmişti ve medyada eleştiri konusu olmuştu.
2) YARSAV'ın idari yargıda açtığı bazı iptal davalarına YARSAV üyesi hakimlerin baktığı konusundaki eleştiriye tatmin edici bir cevap verilememişti.
3) AB İlerleme Raporu'nda YARSAV'ın bazı davalarda yargıyı etkilemeye çalıştığı iddiası var.
Bu konular kısmen veya tamamen günlük politika ile de ilgilidir.
Sanıyorum bütün bu tavırları dernekte yıpranmasına ve istenmemesine neden oldu diye düşünüyorum.
(Bu arada horasan dolaylarından karanlık bir ses duyar gibi oluyorum, ama cevap vermeye değmez.)
Alıntı:
no woman no cry rumuzlu üyeden alıntı
Vatanımıza milletimize Yarsav'a hayırlı ugurlu olmasını temenni ederiz..
Yarsav 'ın gorevı Ergenekon avukatlıgı DEĞİLDİR!
Yarsav 'ın gorevi Medya showları usulsuz mafya cete vb gıbı olusumları Savunmak değildir!
hadi emin anca gidersin git istersen chp den mıllet vekılı adayı ol sanada bu yakışır zaten
* Son Aktivitesi: 17-11-2009 14:30:18
* Referanslar: 0
Sadece bunu demek için üye olunabiliyor demek ki
Eminağaoğlu Yargıtay'da yargılanacak
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında verdiği “kovuşturma açılmasına yer olmadığına” ilişkin karara yönelik itiraz kısmen kabul edildi.
Adalet Bakanlığının başvurusu üzerine, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, Eminağaoğlu hakkında, “Yargı görevi yapanı etkileme”, “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun'a muhalefet” suçlarından iddianame hazırlamıştı.
İddianameyi değerlendiren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Eminağaoğlu'na atılı suçlarla ilgili “delil bulunmadığı” gerekçesiyle kovuşturma açılmasına yer olmadığına karar vermişti.
Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin bu kararına itiraz etmişti.
Edinilen bilgiye göre, dosyanın gönderildiği Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi, Eminağaoğlu hakkında, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği “kovuşturma açılmasına yer olmadığı” kararına itirazı kısmen kabul etti.
Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi, Eminağaoğlu'nun, “Yargı görevi yapanı etkileme” suçundan yargılanmasına karar verdi; “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun'a muhalefet” suçları yönünden itirazı reddetti.
Eminağaoğlu, “yargı görevi yapanı etkilemek” suçundan Yargıtayın ilgili ceza dairesinde yargılanacak.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13975098.asp