Borçluya tebliğ yapılamama sorunu
Arkadaşlar,
Bir borçlumuz var tahliye davasını kazandık ve bu ilamı icraya koyduk.Borçlu X Dil Eğitim Ltd.Şti'nin yüzde elli hissedarı ve adresi belli değil.Tebliğe yarar adresinin tespiti için İst.Ticaret Sicil Müd.'e ve Bağlı olduğu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne müzekkere yazdırdık.İlk cevap veren Ticaret Sicil Müd. oldu ve bildirilen adrese tebliğat yaptık tebliğ sonucu ise bila döndü ve tebliğde muhtar borçluyu tanımadıgını ve imzadan imtina ettiğini belirtip icra müdürlüğü'ne ödeme emrini iade etmiş.Sonra Milli Eğitim Müdürlüğü yazı cevabında da Ticaret Sicil Müdürlüğünden gelen aynı adres belirtilmişti ben de bila dönen adrese 35 e göre tebliğ yapmak istedim ama icra müdürü muhtarın borçluyu tanımadıgı ve imzadan imtina etmesi nedeniyle bu 35 e göre tebliğ talebimi reddetti ve zabıta araştırması yapılmasına karar verdi.Borçlunun ilamdaki adresine de tebliğ göndermedim çünkü o adresten tahliye ettirmiştik icra yoluyla.. Sizce ne yapmalıyım çünkü zabıta araştırması da sonuçsuz kalacak çünkü borçlu çoğu zaman yurtdısında işi gereğince.Borçlunun hissedarı olduğu şirkete de tebliğ yaptım ama oradan da bila döndü şirketin sekreteri tebliğe tanımadıgı kaydını düşmüş..Önerinizi bekliorum takibi nasıl kesinleştirmeliyim?
Cevap: Borçluya tebliğ yapılamama sorunu
Mernis adresi görünüyorsa icra dairesinde oraya tebliğ yaptırın, daha önce tebligat yapılan adres ise Teb. 35 de yollayabilirsiniz. Adreseten tahliye edilmiş de olsa ilamda yazılı adrese Teb. 35 yapılabiliyor. Borçlunun adresini değiştirdiğinde bildirme yükümlülüğü nedeniyle. Kolay gelsin.
Zabıta araştırması sonucu da olumsuz gelirse ilanen tebligat yaptırabilirsiniz.
Sayın Engin Oğuz,
Bugün icra yoluyla tahliye ettirdiğimiz ilamdaki adrese 35 göndermek istedim ki daha önce ilamdaki adrese tebliğ yollamıştık ve tebliğ icra dairesine iade edildi ödeme emriyle birlikte ve tebliğin arkasında şahıs hem komşuları hem de muhtarca tanınmadıgından ve Tc.K.no da belirtilmediğinden muhtarca şahıs tanınmadı ve imzadan imtina edildi.''şeklinde açıklama oldugundan icra müdürü bu açıklama oldugundan dolayı 35 yapılamayacagını söyleyerek 35 talebimizi reddetti.Şikayet yoluna başvurmayı düşünüyorum ne dersiniz?
Ayrıca Mernis'ten çıkan adrese 35 e göre tebliğ artık merci kararıyla yapılmıyormuş en azından biz artık yapmıyoruz diyor icra müdürü ne dersiniz?
Pes dedirtecek bir durum. :DD
Muhtarda kaydı olan bir şahsı muhtarın tanıması şartmıdır?
Muhtarın imzadan imtina etme hakkı yetkisi varmıdır?
Mernis adresine "artık" merci kararıyla tebliğ yapılıyormuş hay .....:DD
Yol yakınken bırakın mesleği başka bi iş bulun ne biliyim sabah tv de çöpe atılan kağıt, poşet vb. malzemelerden çanta, çerçeve vb gibi eşya yapıyorlardı kadınlar izledim ilgilenirsiniz belki.
Kendime gelirsem hukuka uygun bir şeyler yazarım size.
Sayın Engin Oğuz,
Malesef icra dairelerinde içtihad oluşturma çabaları mevcut müdürlerce:)Her icra dairesi kendi içtihadını oluşturmaya çalışıyor:)İnanın icra dairesine giderken huzursuz oluyorum..İşimi o an sevemiyorum..Şimdi zabıta araştırması istediğim için 35 e göre tebligat yapma ya da icra tetkik mercine şikayet hakkımda bir sorun çıkar mı sizce?
Çıkacağından şüpheniz olmasın.
Ekmeğin reçelli tarafının yere değeceği, bir eliniz doluysa anahtarın ilk elinizi attığınız cebinizden çıkmayacağı kadar yüksek ihtimalle.
Meslektaşlar arasındaki hukuki sorunların tartışılması için özel forum mevcut. Bu nedenle konuyu kilitliyorum.