Cevap: Eve hacizde yeni kanun
Sayın hocam eğer bu halde kanunlaşırsa gerçekten çok iyi olacak. Görüşlerinize katılıyorum.Ama tekrar söylüyorum bu borçtan kaçış anmalına gelmesin lütfen. Elbette ki borç ödenecek ama onur kırıcı şekilde değil. Elbette eve gelinecek Bakın kanun haczi kabil olmayan mallar bölümünde ne diyor: ''Pek lüzumlu mutfak eşyası....'''hadi buyrun buzdolabı lüzümlu değil mi? Tartışılır değil mi.Olay budur Yoksa evde para kıymetli evrak hisse senedi işte ne bulursa alsın ona itirazımız olmaz.
Cevap: Eve hacizde yeni kanun
evet sonuna kadar katılıyorum size 1 ay önce benimde evime girip (evde kimse yokken ) tv,çamaşır mk ve iş yerimin laptop unu alıp gittiler 2000 tl borcum vardı maaşıma 1/4 haciz koydu avukatı aradım eşyalarımı geri vermesini istedim ne olsa maaşıma haciz koydu fakat bir türlü avukat uzlaşmıyor ve borcumu taksitlendirmiyor.icra daireside borcun bitmeden eşyalarını alamazsın diyor benden kesilen para 125 tl 2000 tl ana para borcu yani yaklaşık 2 sene eşyalarım icra deposunda kalacak peki bu cezalandırma değilde nedir ve ben eşyalarımı nasıl geri alabilirim