Cevap: Ek hesap faizine itiraz
Belirttiğiniz şartlarda bu paranın toplam bileşik faizi temerrüt faizleri KKDF, BSMV dahil olarak yaklaşık maksimum 300 TL yi geçemez. 1100 TL nin hiç bir durumda 3 ayda 3300 TL olabilmesine imkan yoktur. Bankadan bunun ayrıntılı dökümünü isteyin arkasından tüketici mahkemesinde dava açın. Hangi banka merak ettim doğrusu.
İşin komik tarafı 1100 TL yi siz bankaya 3 ay vadeli yatırsanız elinize 20 TL faiz geçer. Vadeli hesabın yanına bir de siz istemediğiniz halde vadesiz hesap açarlar ve ona hesap işletim ücreti tahakkuk ettirirler. Kazandığınız 20 TL faiz, hesap işletim ücretini ödemeye yetmeyeceğinden 1100 TL nizi de tam olarak geri alamazsınız. Bunlar az görülmüş seyler değildir:)):)):))
Başka yorumları da bekliyorum..
Söz konusu fahiş farkın faizden kaynaklandığını düşünmek pek olası değil gibi. Kredili Mevduat Hesabı faizleri diğer kredi faizlerine göre daha yüksektir ama bu kadar olamaz. Farkın sizin başka yükümlülüklerinizi karşılamak için - örneğin otomatik ödeme talimatı,kredi kartı borcu v.b. gibi - söz konusu hesaptan yapılan ödemelerden kaynaklanmadığından emin misiniz? Bankanızdan bu yönde bilgi istemelisiniz. En doğrusu bankanızdan söz konusu hesap hareketlerini gösteren ekstre istemenizdir. Eğer gerçekten bahse konu fark faizden kaynaklanıyor ise hemen noterden bir ihtar çekerek - düzeltme için süre vererek - faize itiraz edin. İhtarınıza rağmen düzeltme yapılmaz ise mahkeme yolu ile hakkınızı aramalısınız.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Söz konusu fahiş farkın faizden kaynaklandığını düşünmek pek olası değil gibi. Kredili Mevduat Hesabı faizleri diğer kredi faizlerine göre daha yüksektir ama bu kadar olamaz. Farkın sizin başka yükümlülüklerinizi karşılamak için - örneğin otomatik ödeme talimatı,kredi kartı borcu v.b. gibi - söz konusu hesaptan yapılan ödemelerden kaynaklanmadığından emin misiniz? Bankanızdan bu yönde bilgi istemelisiniz. En doğrusu bankanızdan söz konusu hesap hareketlerini gösteren ekstre istemenizdir. Eğer gerçekten bahse konu fark faizden kaynaklanıyor ise hemen noterden bir ihtar çekerek - düzeltme için süre vererek - faize itiraz edin. İhtarınıza rağmen düzeltme yapılmaz ise mahkeme yolu ile hakkınızı aramalısınız.
Banka hesabımda herhangi bir kredi akrtı borcu veya otomatik ödeme yok. 1300 ek hesap borcum vardı. 200 yatır dediler 100 yatırabildim. 1 hafta sonra baktım borç 3300 olmuş.