Cevap: Aile Kurumuna hakaret
TCK açısından suç teşkil ettiğini düşünmüyorum. Demokratik eleştiri hakkı aşılmadıkça, soyut kurumlara değilde somut şahıslara hakarete dönmedikçe yapılacak şikayetlerden netice alınacağını sanmıyorum. Şikayet etmek yerine tartışmalısınız neden aile kurumu kötü, neresi kötü neresi iyi, iyi taraflarımı kötü tarafları mı fazla diye. Sadece faydalı tarafı olan bir şey yok gibi dünyada hemen her şeyin yararlı tarafları olduğu gibi zararlı tarafları da var. Yararı zararından fazla ise o şey yararlıdır. Hele alternatifi yoksa veya var da küllen zarar ise elbette maslahat neyi gerekitiriyorsa toplum onu kabullenir.
Cevap: Aile Kurumuna hakaret
Aslında tepkiniz normal, yani FaceBook veya başka bir yerde çok değer verdiğim bir kavramın rezil edildiğini görsem ben de karşı birşeyler yapmayı aklımdan geçirirdim.
Fakat, Facebook diğer Internet siteleri gibi herkesin serbestçe yayın yapabildiği yerler ve ayrı, bambaşka bir denetim tarzları var. Kendi kendini denetleyen veya kendi "rating" ini kendi yapan yapıda onlar. o öğretmen öyle bir grup mu kurmuş ona hiç kimse üye olmazsa o grup "kendi kendine" zaten bitecektir. İlgilisizlikten bitmek, hukuki veya başka şekilde müdahele ile bitmekten daha acıdır. Ha, ama öyle değil de cok ziyaretçi ve üye topluyorsa... işte o zaman öğretmenin bahsettiği onca seyin içinde belki doğru şeyler yakalayan insanlar var demektir ve o durumda yapacak pek birşey yoktur kanaatindeyim.