7 Aydır kira ödemeyen kiracı
Merhaba. Babamlar dairelerini bir kiracıya kiraladılar. Kontrat mevcut. Vatandaş her ayın 10. da kira ödüyordu normalde. 7 aydır kira ödememekte. Geçen bu zaman zarfında yasal yollara başvuralım dedim, çocukları var diye hep ertelediler. Şimdi kendi maddi durumları da sıkıntılı, yasal yollara başvuralım diyorum, o işler için çok para harcamak gerekir diye yine başvurmak istemiyorlar. Adamların da kira ödemeye niyetleri yok. 1 Ocakta kontrat süresi doluyor. Ne ypmamız gerekir bu durumda ve gerçekten hem paramızı almak hem de kiracıyı çıkarmak için çok para mı harcamak gerekiyor? Bu konuda değerli fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Cevap: 7 Aydır kira ödemeyen kiracı
Kira alacağı ve tahliye işlerinde masraf altından kalkılamayacak gibi değildir. Tahliye davası zaman alacağından kısa sürede işlem başlatmak yararlı olur.
Cevabınız için teşekkürler. Noterden ihtar çektik. 30 günlük süre sonunda da icra dairesine gidip işlemleri başlatacağız sanırım. Peki bu işlemleri kendimiz yapabilir miyiz? Yani bir avukatla çalışmak zorunda mıyız?
Avukat tutmak zorunda değilsiniz, işlemleri doğru yapmak ve takip etmek zorundasınız sadece...
Teşekkürler avukat bey. Birşeyi daha çok merak ediyorum. Kontrat süresi 1 ocakta bitiyor. sözel olarak da uzatma gibi birşey yok. 1 ocak itibariyle evden çıkmazlarsa polise başvurup çıkartabilir miyiz? Yani zaten resmi olarak kontrat bitmiş oluyor. Bunun cevabı benim için çok önemli. işin kötü sonuçlar doğurmasından çekinmeye başladım.
Başvuru polise değil icra dairesine ve icra mahkemesine yapılır.
Geçerli bir kira kontratıyla (süresi dolmuş olsa bile) kiracı sıfatı ile mecurda meskun kimseyi polis çıkaramaz.
7 aydır kira alamıyorsunuz.Kira ne kadar? Daha ne kadar alamayacaksınız?
Görmüş olduğum bir yanlışlıkta vatandaşın , Hiç masraf yapmadan hakkına kavuşa bileceğini düşünmesidir.
Zamanında Avukat aracılığı ile bu işi takip ettirmiş olsaydı.Belki çok daha öncesinde Tahliyeyi sağlayabilecekti.
İşler iyice karışmadan Avukat Yardımı almayı düşünmemek ,sonucu itibariyle çok daha fazla maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır.
Kira konusu yerin aylığı 400 lira olsa 2800 lira eder.
Yağmurdan kaçarken doluya da tutulmamak lazım:DD