-
Boş senet ödemesi
2003 yılında bayilik alabilmek icin 23.06.2003 tanzim tarihli $10.000 lık uzerinde isim ve adres olmadan bir senet vermistim.Firmadan almış oldugum 2 adet fatura bedelini banka havalesi ile odedikten sonra firma ile ilgili herhangi bir alışverişim olmadı.Bu nedenle firmadan vermiş oldugum senedi istediğimde senedi su an yırtacaklarını soylediler.Fakat her ihtimale karsılık senedi almak icin firmaya gittigimde firmanın kapatıldıgını ogrendim.
2009 kasım ayına kadar herhangi bir islem olmadı.Bu ay icerisinde senedi vermis oldugum firmanın sahibi kisinin senedi kendisine ait diger firmaya ciro ederek 27.11.2009 tarihini farklı el yazısı ve kalemle yazarak bankaya verdigini ogrendim. Bu durumda ne yapmam gerekir.
Yardımlarınız için tesekkur ederim.
-
Cevap: Boş senet ödemesi
sorunuma cevap verecek kimse yokmu?
acilen yardımlarınızı istiyorum
-
Ödeme belgelerinizle bedelsiz senedi işleme koymaktan savcılığa şikayet dilekçesi verebilir, Hukuk mahkemelerinde menfi tespit davası açabilirsiniz. Avukat tutmak yararınıza olur.
-
cevap yazınız için teşekkur ederim
iyi çalışmalar...
-
Sözünü ettiğiniz senedi bayilik sözleşmesine ek olarak teminat senedi diye mi verdiniz? Daha doğrusu aranızda böyle bir sözleşme var mı? Eğer böyle ise bahse konu senet kambiyo senedi vasfını yitirecektir.
-
ismail bey,
ilk önce cevabınız için tesekkur ederim.vermis oldugum senet alacak oldugum urunlerde urunu alıp 3 4 gun sonra odemek icindi.
-
ismail bey
aramızda herhangi bir bayilik sözlesmesi yapılmadı
-
çok acil yardıma ihtiyacım var.ortağımıza evinin zarar görmesi karşılığında boş senet verdik ve evine herhangi bir şey olmamasına rağmen senede 430 000 ytl yazıp icraya vermiş.
yanlız senet dışında 40 000 lira aldıktan sonra senedi teslim edeceğine dair kefilli ve imzalı ama kendi aramızda hazırladığımız bir kağıdı var elimde.bu kağıt davayı kazanmama yeterli mi acaba?