Öncelikle herkese merhaba.Forumda yeniyim ve biraz göz gezdirdim ki ihtiyacım olan birkaç konuya denk geldim.Ancak kişisel bir sorum olacak.
Eylül 2009da 2 yıllık meslek yüksekokulundan mezun oldum ve geçici mezuniyet belgemde askeri şubeye gittim 01.01.2012 ye kadar tecil ettirdim.Şimdi 4 yıllık bir üniversiteye sınavsız geçiş hakkımı kullanarak açık öğretimden devam etmek istiyorum.Öğrenmek istediğim konular:
1) 2 yıl tecil ettirme hakkımı şu an kullanmış bulunmaktayım.Eğer şimdi 4 yıllık bir üniversiteye geçiş yaparsam 3.ve 4.sınıflarda tekrar tecil olur mu yoksa 2 yıl tecil sürem bittiği için 3 ve 4.sınıfları okuyamadan askere çağırırlar mı?
2)Eğer 3 ve 4.sınıfı okumama izin verirler de tecil ederlerse,4.sene sonunda mı askere giderim yoksa üniversite mezunu olduğum için 2 yıl daha tecil hakkım olur mu?
3)2012 ye kadar herhangi bir üniversiteye giriş yapmayıp tecil hakkım bittiği sene (eğer geçebiliyorsam sınavsız geçiş ile)tekrar össye girip 4 yıllık bir üniversiteye giriş yapsam 4 yıl okul tarafından tecil edilir mi?
Biliyorum çok soru sordum ama gerçekten bunları öğrenmek istiyorum,hayatımı bu soruların cevabına göre yönlendireceğim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler umarım yardım edebilirsiniz...