Cevap: Bilgisayar değişim hakkı
Değişim için gerekli şartların oluşması para iadesi için de gereken şartların oluştuğu anlamına gelmektedir. Tüketici bu seçimlik hakların hangisini kullanacağı kendisi serbestçe belirler. Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına başvurun.
Para iadesinde kullanım bedeli gibi bir bedelin kesilmesi uygulaması tüketici mevzuatında yoktur. Size kasıtlı olarak yanlış bilgi vermişler.
Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik
Madde 14- Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;
a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,
b) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,
c) Firmanın servis istasyonunun, servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi,durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir.
çok teşekkürler yardımlarınız için burdan anladıgım kadarıyla elimdeki değişim belgesiile fatura üzerindeki bedeli talep edebilirim değilmi.zorluk cıkardıkları takdirdede tüketici hakları mahkemesine basvurmam gerekiyor sanırım
Ürünün fatura bedeli ne kadar?
1207 tl yaklasık 18 ay önce almıstım
Bu tutar doğrudan tüketici mahkemesine başvurmanızı gerektirmektedir. Tüketici hakem heyeti başkanlıklarının karar verme yetkisini aşmaktadır bu tutar.
Öncelikle mahkemeye başvuracağınızı firmaya iadeli taahhütlü mektupla açık ve net bir şekilde ihtar edin. Çoğu kez sonuç alınabilmektedir.
yanlız elimdeki değişim belgesinde 15 gün gecerlilik süresi vardır denmekte firma ankarada ben tuncelide oldugumdan dolayı orda bulunan abim vasıtasıyla direk görüşme yaptıracagım.telefon görüşmemde biz karar veremeyiz diyerek bayi topu distüribütöre atıyor.belgeleri biz orya yollarız onlar karar verir demekteler.bu durumda belgeleri teslim edeyimmi.
Servis iade raporunun aslını teslim etmeyin parayı almadan. Ne olur ne olmaz.
mrhba.04/11/2007 tarihinde toshiba dizüstü bilgisayar aldım: 1. arıza 27/06/2008(18 gün kaldı) de oldu 1 parça değişti; 2.arıza 20/08/2008(12 gün kaldı)de 2parça değişti; 3.arıza24/10/2009(33gün)da 5 parça değişti; 4. arıza 17/12/2009(20gün) de 2 parça değişti. 4. verişimde işletim sistemi arızalı çıktı, ama garanti kapsamı dışı dediler,ücret istediler bende vermedim.bilgisayardaki sorunlar halen devam ediyor ve hiç memnun değilim.iade etmek istiyorum,böyle bir hakkım var mı?Veya 5. kez verdiğimde ücretsiz yaptırma hakkım varmı?Şimdiden tşk...