Ödenmemiş Senet Sayısı Hakkında
İyi günler diliyorum.
Verdiğim borç karşılığı aldığım 24 adet senet var elimde. Bu senetlerden ilk iki tanesi gününde ödendi, üçüncüsü biraz gecikti, 4-5 ve 6. senet ödeme günü geçtiği halde ödenmedi. Bu üç senedi birlikte icraya vereceğim. Benim öğrenmek istediğim üç senedin ödenmemesi benim diğer senetleri de icraya vermemi sağlar mı? Seri haldeki senetlerin toplu halde icraya verilmesi mümkün müdür? Yoksa ödeme tarihi gelmeden işleme konulduğu için icraya verildiğinde şikayet etme hakkı doğar mı?
Teşekkür ederim...
Cevap: Ödenmemiş Senet Sayısı Hakkında Yardım
Alıntı:
ceyda19tr rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler diliyorum.
Verdiğim borç karşılığı aldığım 24 adet senet var elimde. Bu senetlerden ilk iki tanesi gününde ödendi, üçüncüsü biraz gecikti, 4-5 ve 6. senet ödeme günü geçtiği halde ödenmedi. Bu üç senedi birlikte icraya vereceğim. Benim öğrenmek istediğim üç senedin ödenmemesi benim diğer senetleri de icraya vermemi sağlar mı? Seri haldeki senetlerin toplu halde icraya verilmesi mümkün müdür? Yoksa ödeme tarihi gelmeden işleme konulduğu için icraya verildiğinde şikayet etme hakkı doğar mı?
Teşekkür ederim...
Borçlu tarafından ödenmeyen senetlerden ötürü henüz vadesi gelmemiş senetler için de icra takibine geçebilirsiniz. Bir şartla; genelde senetle matbu oladuğu için senet içeriğinde ''Diğer senetlerin ödenmemesi halinde müteakip senetler muaccel hale gelir'' ibaresi bulunmaktadır. Elinizdeki senetlerde bu ibare var ise vadesi gelmemiş senetleride icra takibine konu yapabilirsiniz.
Cevap: Ödenmemiş Senet Sayısı Hakkında Yardım
Evet senetlerde böyle bir ifade mevcut. Yardımınız için çok çokk teşekkür ederim. İyi çalışmalar...
Cevap: Ödenmemiş Senet Sayısı Hakkında
Merhabalar,
Bugün bir avukata gittim senetler ile ve bana sadece günü geçen üç senet için işlem yapabileceğimizi söyledi:( Bir seferde bu dertten kurtulacağımı düşünüp sevinmiştim:((( Çünkü senetlerin gününde ödenmeyeceği aşikar... Her ay adliye kapılarında sürüneceğim:((((
Matbu senetlerdeki muacceliyet şartı ayrıca bir sözleşme yoksa tek başına geçerli kabul edilmiyor. Ne mantık değilmi?
Matbu senetle borç altına giriyorsunuz, yetkili mahkeme belirleyebiliyorsunuz ama muacceliyet akdedemiyorsunuz.
Gerçekten çok tuhaf ve benim için üzücü. Peki senedin son ödeme günü üzerinden geçen zaman için bir zamanaşımı süresi var mıdır? Ben bu senetleri biriktirip bi seferde alsam??? 2011 yılının Nisan ayında son senet....
Üç yıl kambiyo vasfına haizdirler. Bu süreyi geçirmeyin.
Çok teşekkür ederim Engin Bey... Üç yılı geçmez sanırım:)
Geçerse hatırlatırım ama :k
:DD
Peki hatırlatırsınız, en kötü ihtimal iki parti icra olur:))