Temyize giden davadan şikayatimi geri alabilir miyim?
Merhaba;eşim 2008 yılında kolumu kırdı şikayetçi olmuştum,asliye cezada dava görüldü 1 sene 5 ay hapis cezası verildi ve paraya çevrilmedi,eşimin avukatı temyize gitti.temyiz süresi 1 seneyi doldurdu.eşim benden şikayetimi geri almamı istiyor ama karar temyize gitti bu mümkünmüdür, şikayetimi geri aldım desem dava düşer mi,kendisi devlet memuru olduğu için hapse girermi? kendisiyle o zamandan beri de ayrı yaşıyorum.
Cevap: Temyize giden davadan şikayatimi geri alabilirmiyim
Kesinleşmiş hüküm varsa şikayetinizi geri almanız birşey ifade etmez. 6 ay sonunda (180 gün) memuriyeti biter. Paraya çevrilemeyeceği için de hapis cezası infaz edilir.
Temyiz aşaması bitmemişse şikayet geri alınabilir . ancak aile içinde işlenen suçlar şikayete bağlı değil.
Sayın Nihad Karslı suçu işleyen eşim olduğu için mi şikayetimi geri alıyorum desem de olmuyor. yaren34 adlı üyenin dediği gibi 6 ay hapis yatınca memuriyet bitiyor mu? Ayrıca bu davada avukat tutmamıştım temyiz 1 sene oldu daha ne kadar sürer temyizdeki dosyanın akibetini nerden takip edebilirim.
Alıntı:
oznurnaz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Nihad Karslı suçu işleyen eşim olduğu için mi şikayetimi geri alıyorum desem de olmuyor. yaren34 adlı üyenin dediği gibi 6 ay hapis yatınca memuriyet bitiyor mu? Ayrıca bu davada avukat tutmamıştım temyiz 1 sene oldu daha ne kadar sürer temyizdeki dosyanın akibetini nerden takip edebilirim.
Eşe karşı işlenen yaralama fiili şikayete bağlı değildir. Şikayetten vazgeçseniz dahi yargılama devam eder.
Yargıtay Ceza Dairelerinden dosya 2-2,5 veya 3 yılda döner. www.yargitay.gov.tr adresinden akıbetini sorgulayabilirsiniz.