Tüketici Mahkemesinde Kendim Dava Açabilir miyim?
Merhabalar,
Bir banka ile yaşadığımız, döviz kurları ile alışverişlerde kur değerinin hesaplanması konusundaki) uyuşmazlık sonucu konuyu tüketici hakem heyetine dilekçe ile taşıdım. heyet lehime karar verdi. bankanın, 750 tl lik bir meblağı hesabıma iade etmesi gerekiyor. ancak banka işi yokuşa sürüyor ve aradan 1 ay gibi bir süre geçmesine rağmen hesabıma iade etmesi gereken rakamı yatırmış değil.
forumdan okuduğum kadarı ile elimdeki bu karar ile tüketici mahkemesine giderek icra yoluyla tahsilat yapmam gerekiyor.
Sorum şu:
Tüketici mahkemesinde kendim dava açabiliyormuyum. Davamı takip edebiliyormuyum. yoksa mutlaka bir avukat kanalı ile mi dava açmalıyım. (Çok çetrefilli bir dava olmadğı için avukata gerek duymuyorum. ayrıca dava niteliği itibariyle avukat masraflarını kaldırmayacak bir dava.) aryca bu dava için avukat tutarsam ve davayı kazanırsam benim avukatımın ücretleri ve diğer mahkeme masrafları karşı taraftan mı tahsil edilecek. ne yapmamı öneririrsiniz.
saygılarımla
Cevap: Tüketici Mahkemesinde Kendim Dava Açabilirmiyim.
Avukat sizin vekiliniz durumundadır. Vekilin yaptığı bir işi asıl haliyle yapar. Bu nedenle avukat tutmak zorunlu değil ihtiyaridir.
Ancak sizin durumunuzda tüketici mahkemesinde dava açmayı gerektirir bir durum yok. Hakem heyeti kararını icraya koymanız gerekiyor. Boşuna tüketici mahkemesinde dava açmaya kalkışmayın. Kolay gelsin.
cevabınız için çok teşekkür ederim.
peki icraya koymak için nereye başvurmalıyım. adliye sarayında icra dairesi vb bir mercii mi var. oraya dilekçe ile mi başvuracağım. bunun için gerekenler neler kısaca bilgi alabilirsen gerçekten çok mutlu olacağım.
saygılarımla
Adliye sarayına gidin örnek formlar vardır, onu doldurup icra müdürlüğüne vereceksiniz. Kendiniz dolduramazsanız adliye çevresindeki bir avukata doldurtursunuz. Kolay gelsin.