Miras payımı kardeşime verebilir miyim?
Babam yeni vefat etti. Bir dairesi ve bankada az miktarda bir parası vardı. İki kardeşiz. Annem ve ben miras paylarımızı kardeşime devretmek istiyoruz. Kalan dairenin tapusunun ve paranın kardeşimin üzerine geçmesi için verset ilamına başlamadan nasıl bir yol izlemeliyiz.Vereceğiniz cevaplara şimdiden teşekkürler.
Cevap: Miras payımı kardeşime verebilirmiyim?
Veraset ilamını almadan devredebileceğiniz bir payınız olamayacağından, önce veraset ilamını alın devir sonra gerçekleştirirsiniz.
Teşekkürler Erdoğan Bey. Veraset ilamını aldıktan sonra devir için neler yapacağımı sizden öğreneceğim. Saygılarımla.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Veraset ilamını almadan devredebileceğiniz bir payınız olamayacağından, önce veraset ilamını alın devir sonra gerçekleştirirsiniz.
Veraset ilamını aldım, 2/8 anneme,3/8 bana,3/8 kardeşime.
Bankadaki cüzi miktardaki parayı annem ben ve kardeşim aldık.
Daire için tapu dairesine gittim, annem ve ben dairedeki hakkımızı kardeşime vermek istiyoruz, tapu onun üzerine olsun dedik. Olmaz, üçünüzün adına intikal olacak, ondan sonra siz ve anneniz kardeşinize satış yapacaksınız dendi.
Bunun için satış masrafı vereceğiz. Direk tapuda, hakkımızdan feragat ederek tapuyu kardeşimin üzerine nasıl yapabiliriz.Saygılarımla.
Sayın Erdoğan Bey,veraset ilamını aldım, 2/8 anneme,3/8 bana,3/8 kardeşime.
Bankadaki cüzi miktardaki parayı annem ben ve kardeşim aldık.
Daire için tapu dairesine gittim, annem ve ben dairedeki hakkımızı kardeşime vermek istiyoruz, tapu onun üzerine olsun dedik. Olmaz, üçünüzün adına intikal olacak, ondan sonra siz ve anneniz kardeşinize satış yapacaksınız dendi.
Bunun için satış masrafı vereceğiz. Direk tapuda, hakkımızdan feragat ederek tapuyu kardeşimin üzerine nasıl yapabiliriz.Saygılarımla.
Hakkınızdan feragat etmek ancak bağışlama yapmak yoluyla olabilir fakat bağışlama da harca tabi üstelik binde 5,4 harcı vardır. Ancak satış harcı binde 30 dur (alıcı ve satıcı toplamı). Dolayısı ile satış yapmanızı öneririz.