Cevap: Mal paylasımı ve boşanma
2002 yılında evlenmıs bulunmaktayım...
Sanırım cevap verebılecek hukukcu arkadaslarım suan sitede degıller..!
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Ben 7-8 ay önce boşanmıs bulunmaktayım.Eski eşimle beraber yasadıgımız babasının bıze hedıye ettıgı ,yanlız evlenmeden 2 gun once (eskı esımın kızlık soyısmıne) alınan bır konut boşanma netıcesınde hıcbır hak talep edemeyecegım soylenmıstır.Bu ortak kullanılan ev kooparatıf evı oldugundan 2 sene boyunca aidatlarını ben ödedım hemde kucuk mıktarlarda degıldı.
ayrıca bana dava acıldıktan 1 gun once annesının uzerıne yapılmıstır bu ev tapu kayıtlarında mevcuttu.Bu mal kacırmaya gırmıyormu?
Sormak ıstedıgım ;
1-Ben bu evden hak talep edebılırmıyım?
2-Yatırdıgım aıdatları tekrar ıadesını ısteyebılırmıyım?
3-Bunun ıcın bır dava acsam kazanma sansım olabılırmı?
Eğer böyle bır davaya gırmek ısteyen avukat arkadasım olursa benımle ırtıbata gecmesını rica ediyorum...
Ödediğiniz aidatlar apartman aidatı mı yoksa kooperatif üyelik aidatımı?
Eşinizin adına evlenmeden önce alındığı için sizin bu evde hakkınız yok. Evlenmeden önce edinilen mallar şahsi mal oluyor.
Ancak bu evin iyileştirilmesine, inşaat ise bitmesine katkıda bulunduğunuz için katkı payı davası açabilirsiniz. Ödeme dekontlarınızı delil olarak sunun. Katkı payı davası boşanma kararının kesinleşmesinden sonra 1 yıl içinde açılıyor diye biliyorum, eskiden 10 yıldı galiba, süreyi geçirmeyin. Dava konusu edeceğiniz tutarın onbindebeşi kadarda harç yatırılıyor sanırım.
Kolay gelsin.
kooparatıf uyelık aıdatıydı..!
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Ben 7-8 ay önce boşanmıs bulunmaktayım.Eski eşimle beraber yasadıgımız babasının bıze hedıye ettıgı ,yanlız evlenmeden 2 gun once (eskı esımın kızlık soyısmıne) alınan bır konut boşanma netıcesınde hıcbır hak talep edemeyecegım soylenmıstır.Bu ortak kullanılan ev kooparatıf evı oldugundan 2 sene boyunca aidatlarını ben ödedım hemde kucuk mıktarlarda degıldı.
ayrıca bana dava acıldıktan 1 gun once annesının uzerıne yapılmıstır bu ev tapu kayıtlarında mevcuttu.Bu mal kacırmaya gırmıyormu?
Sormak ıstedıgım ;
1-Ben bu evden hak talep edebılırmıyım?
2-Yatırdıgım aıdatları tekrar ıadesını ısteyebılırmıyım?
3-Bunun ıcın bır dava acsam kazanma sansım olabılırmı?
Eğer böyle bır davaya gırmek ısteyen avukat arkadasım olursa benımle ırtıbata gecmesını rica ediyorum...
düğün günümü resmi nikah yaptınız yoksa evvel yada sonra
konuyla ne alakası var anlayamadım dogum gunuyle nıkahın?