Çek senet dolandırıcılığı
Herkese Merhaba,
Bir çek senet dolandırıcılığı davamız var durum şuki, dava samsunda görüşülüyor, ancak ben ikamet olarak istanbuldayım (ikametimde burada samsunda degil) ancak dava açan taraf ve mahkeme davetiyeleri samsundaki adresime gondermis ikametim orada olmamasına ragmen muhtarda kabul ederek gelen belgeleri almıs. Davaya ben katılamadıgım icin giyaben gorusulmus ve evrakta sahtecilik yapan bir cete tarafından borclu gosteriliyorum.
Sizlerden ricam ve sorum şu, acaba karara baglanan bu davada kendimi nasıl savunabilirim? Savcılıga basvurarak "davanın davetiyeleri bana ulaşmadıgı icin kendimi savunma hakkı tanınmamıştır. Gıyaben verilen bu karara karşılık yüce mahkemenin yürütmeyi durdurmasını, hakkımdaki asılsız suçlamalarla açılan ve karar baglanan bu dava sonucu Samsun cumhuriyet savcılıgına aşağıda ismi gecen sahıslar hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum." desem bir yararı olur mu? Sizlerden gelecek cevaplar dogrultusunda az sonra uçak bileti alarak Samsuna gidecegim.
Hepinize cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden çok tesekkurler.
Cevap: Çek senet dolandırıcılığı
Bu durumda savcılığa müracaat olmaz. Bu davalarda yürütmenin durdurulması istenemez, bu durum idari davalar için geçerlidir. Yargıtay'da temyiz hakkınız bulunmaktadır. Samsun'a gitmeden önce bir avukatla görüşünüz.