İhbar-kıdem tazminatı, ücret alacakları
merhabalar ben 2,5 senedir bi işyerinde çalışmaktaydım. salı günü işten çıkarıldım 1 senedir maaş alamıyorum. içerde birikmiş alacağım var ve çıkarken bana ibraname imzalatmadılar bende imzalamadım bana bayramdan sonra gel alacağını ve tazminatının alırsın dediler ama ben inanmıyorum çünkü onlarca işçi çıktı herkese aynısını dediler vermediler çıkartılan ve çıkan arakdaşlarım avukattan ihtar yazısı gönderdiler ama bi sonuç çıkmadı kimse alacağını bende dahil tahsil edemiyoruz maaşlarımızın bankaya yatması gerekiyordu oda 2009 yılının başından itibaren yatmıyor son 2 aydır yatıyor maaş bodrosuda imzalamıyorduk bu konuda bana yardımcınızı olmanızı istiyorum tazminatımı ve alacağımı nasıl alabalirim ve hakkım varmı?
Cevap: Avukatlık ücreti-tazminat
İşten çıkarılmışsan eger ve işverenin çıkarması haklı nedene dayanmıyorsa dava açıp işçilik alacakların ve tazminatlarını alabilirsin. Bi avukata başvurmanı tavsiye ederim
Cevap: İhbar-kıdem tazminatı, ücret alacakları
Bence ilk olarak işyerinin İş Kanunu kapsamında olup olmadığını değerlendirmek gerekiyor.
Kuaförde toplamda işverenin kendisiyle 6 kişiler .Şimdi herhangi bir notere gidip sözlü bir şekilde hesabını birden kestiği için ihbar süresi kanunda yer alıyor bunu biliyorum ama sonradan daha da mağdur olmamak adına emin olmak istiyorum 1 aylık sigortalı idi kardeşim , hesabını kesmiş 11 günklük çalışmışlığını hesaplamış ödemiş göndermiş . Maaşına göre mi hesaplanır bilemiyorum ama ? kanunda ihbar süresi için 4 haftalık bir ücret ödemesi gerektiği yazılı işverenin .Bu da kardeşimi en az 1 ay götürecek bir para
İş kanunu kapsamı ne demek ?