Emekli sandıgından emekli eşi olan hanım !
Merhaba,
Eşim emekli sandıgından asker emeklisi ve sağ.. Ben 45 yaşında bir evhanımıyım, şimdiye kadar hayatım boyunca çalışmadım. Şu anda bir şirket kurmak istiyorum, ve bu durumda bağkurlu olmam gerekiyormuş.
1. Bağkurlu olmam durumunda şu anda sahip oldugum sağlık sigortası halen geçerli olur mu ? Yani askeri hastanelerde tedavi olmamı sağlayan bu sigortaya herhangi bir etkisi olur mu ? Bağkuru şu anda ödemek istemiyorum.
2. Eğer ki ilerde bağkuru iptal ettirirsem, bu durumda eşimden dolayı olan sağlık sigortası geçerli olur mu ?
3. İlerde Allah korusun eşim vefat ederse, eşimin emekli maaşından aldığım kısım düşer mi veya tamamen haklarımı yitirmiş olur muyum ?
4. 45 yaşında birinin, emekli de olmak istememesi durumunda bağkuru ödeme zorunluluğunun tamamen ortadan kalkması mümkün müdür ? Eşinden dolayı kazandığı sağlık sigortası ve eşinin vefatı durumunda bağlanacak aylık maaş hakları kaybedilmeden kalabilir mi ?
Saygılarımla,
Teşekkürler
Cevap: Emekli sandıgından emekli eşi olan hanım !
Cevap verebilecek kimse yok sanırım
Cevap: Emekli sandıgından emekli eşi olan hanım !
5510 s Kanuna bakarsanız; kimlerin 4/b li ( Bağkur) olmak zorunda olduğunu görürsünüz.Ne derseniz deyin; Bağkurlu olmak zorundasınız.Bu durumda da; sağlık yardımını Bağkurlu olarak alacaksınız.Yani; eşten faydalanma kalkacak.
İyi günler...