Cevap: Görevi Kötüye Kullanma
Sevk maddeleri nelerdir? 257 den mi? Daha başka maddeler de var mıdır?
TCK 257/1,53 maddeleri diyor
Alıntı:
contraband rumuzlu üyeden alıntı
TCK 257/1,53 maddeleri diyor
Sayın Contraband,
Olayınızda bazı önemli çelişkiler gördüm:
Hastanede tedaviyi gerektirecek şekilde darp edilerek karakola şikayete gelmiş bir şahsın üstelik de o anki kızgınlıkla verdiği ifadesinde süpheli hakkında şikayetçi olmadığını belirtmesi hayatın olağan akışı içerisinde pek mümkün görünmüyor. Bu çelişkiyi savcı da mutlaka farketmiştir.
Öte yandan şüpheli şahsın durup dururken ve karakoldaki görevlilerden bir talep gelmeksizin emniyete 150 TL değerinde bağışta bulunacağını belirtmesi yine olağan bir durum gibi görünmüyor. Bu da dikkati çeken bir başka konu.
Bir başka dikkat çeken nokta, olayda aleyhinize 4,leyhinize ise 5,6 kişinin ifade vermesi gerçekten anlaşılabilir bir durum değil. Belli ki, bu tanıkların bir kısmı doğruyu söylemiyor ya da gerçeği tam olarak anlatmıyor.
Durum mahkemede ortaya çıkacaktır. Benim kişisel görüşüm aleyhinize bir hüküm çıkacağı yönündedir. Bu 10 ay gibi bir hapis olabilir, ertelenebilir, ya da hükmün açıklanması geri bırakılabilir. Geçmiş olsun. Saygılar..
şahsınta burun kanaması vardı sanırım kırılmış başkada bir sağlık sorunu yoktu. ifadelerdeki çelişki ise memurlardan kaynaklanıyor. beni sevmediklerinden böle ifade verdiler. birde bu yöree sürekli malzeme yardımı yapılmakta. lehime tanıklık yapan vatandaş ve memurda var.
Sayın Contraband,
Yukarıda da belirttiğim gibi ben sadece kişisel görüşümü belirttim. Kararı tanık ifadelerine, dosya kapsamına ve hakimin vicdani kanaatine göre mahkeme verevektir. Umarım dileğinize göre bir karar çıkar. Saygılar..
Savcılık soruşturmasının 3628 S.K.'nun 17. maddesine göre başlatıldığı düşünülebilir ise de, sevk maddelerine göre, yetkili merciin yargılama izni vermesi gerektiğini düşünüyorum.
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Savcılık soruşturmasının 3628 S.K.'nun 17. maddesine göre başlatıldığı düşünülebilir ise de, sevk maddelerine göre, yetkili merciin yargılama izni vermesi gerektiğini düşünüyorum.
Ben de sayın Kantaroncu'nun görüşüne katılıyorum. Görevi kötüye kullanma suçunun soruşturulması ve kovuşturulması izne bağlı bir suçtur. İzin alınması gerekirdi.
Sayın contraband,
Mahkemede suçun soruşturulması ve kovuşturulmasının izne bağlı olduğunu izin alınması gerektiğini söylemeniz gerek. Mümkünse avukat aracılığıyla bunu yazılı olarak isteyin. Eğer mahkeme isteminizi haklı bulursa davanın durmasına karar vererek izin için ilgili kuruma yazı yazacaktır.
Alıntı:
emin782000 rumuzlu üyeden alıntı
Ben de sayın Kantaroncu'nun görüşüne katılıyorum. Görevi kötüye kullanma suçu izne bağlı bir suçtur. İzin alınması gerekirdi.
Sayın contraband,
Mahkemede suçun izne bağlı olduğunu izin alınması gerektiğini söylemeniz gerek. Mümkünse avukat aracılığıyla bunu yazılı olarak isteyin. Eğer mahkeme isteminizi haklı bulursa davanın durmasına karar vererek izin için ilgili kuruma yazı yazacaktır.
İfadenizden suçun işlenmesi için izin alınması gerekirdi gibi bir anlam ortaya çıkmış.
"Görevi kötüye kullanma suçunun kovuşturulması izne bağlıdır" olsaydı:ok:))
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
İfadenizden suçun işlenmesi için izin alınması gerekirdi gibi bir anlam ortaya çıkmış.
"Görevi kötüye kullanma suçunun kovuşturulması izne bağlıdır" olsaydı:ok:))
Hatırlattığınız için teşekkür ederim. Hemen düzeltiyorum