Neden kimse cvp vermiyor lütfen herkes okusun
İyi günler...yardım lütfen
Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Daha önce tüberküloz geçirdim ve yaklaşık 6 ay yurtdışında bir hastanede tedavi oldum şu anda Türkiye'deyim yaşım 35 , yoklama kaçağı görünüyordum, bugün askerlik şubesine gittim ve kaydımı yaptırdım, muayenemi yapıp askeri hastaneye sevk ettiler. Elimde tüberküloz geçirdiğime dair raporlar da mevcut, sizce askere alınır mıyım, yoksa çürük raporu mu verirler?
--------------------------------------------------------------------------------
Cevap: neden kimse cvp vermiyor lütfen herkes okusun
Merhaba,
buradan beklediğiniz yanıt nedir ki? Sizi muayene eden doktorlar burada mı sanıyorsunuz?
Askeri hastahane raporunu beklemeniz gerekir.
iyi günler
Otomatik cevap verme makinemiz bozulduğundan şu anda cevap veremiyoruz!
Yönetici arkadaşlar bu foruma ne yapacağını bilir...
Sayın delideli;
Konu tekrarı yaptığınız ve konu başlığınızı forum kurallarına uygun olarak yazmadığınızdan dolayı konunuz kilitlenmiştir. Bunu bir uyarı olarak algılayabilir, forum kurallarına riayet etmenizi öneririm...
Tıp ile hukuku birbirine karıştırmamak gerekir. Her ne kadar bu tip davalara mahkemeler baksada ''TIP'' ne diyor ona bakıyorlar... Kaldı ki sağlık durumunuzla isnat olan suçun ilgisi yok. Sağlık nedeni ile askere gidemediğnize dair belgeleri zamanında askerlik şubenize ulaştırmak ayrı sağlık sorunu ayrıdır. Bu bağlamda öncelikle geçmiş olsun.
Tüberküloz kalıcı sekeli askerlikten muafiyet sebebidir. Yoklama kaçağı nedeni değil ! Olası sonuç askerlikten muafiyet para cezasıdır.