İşyerinin mantolama giderine katılması
Merhabalar, 10 daireli bir apartmanın giriş ve bodrum katında dükkan sahibiyim. Bir süre önce apartman yöneticisi elinde kağıtlarla gelip, apartmanın karar aldığını ve mantolama yapılcağını belirterek benden arsa payına göre hesaplanmış yaklaşık 5000 TL para istedi. Sormak istediklerim ;
Mantoloma için karar yeter sayısı kaçtır ? kat mükliyeti kanununun 19. Maddesinde
"MADDE 19 - Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimari durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar.
(Değişik 2. fıkra: 5711 - 14.11.2007 / m.8) Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz"
deniyor. Binada 10 dairenin 8 'i onay vermiş . 2 adet daire onay vermemiş. İki adet dükkan ise toplantıya dahi çağrılmamış.
Buna karşılık 30. Maddede yeter sayısı salt çoğunluk olarak yazıyor.
Ayrıca bulunduğum binanın iskanı yok dolayısı ile kat mülkiyetine geçilmemiş. Yönetimin aldığı karar usule uygun mudur ?
Saygılaırmla,
Cevap: İşyerinin mantolama giderine katılması
Oy çokluğuyla kanun tarafından açıkça düzenlenmiş emredici hükme muhalif karar alınamaz. Toplantıya katılmadıysanız kararın iptali için dava açabilirsiniz sanırım.
Cevabınız için teşekkür ederim
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Oy çokluğuyla kanun tarafından açıkça düzenlenmiş emredici hükme muhalif karar alınamaz. Toplantıya katılmadıysanız kararın iptali için dava açabilirsiniz sanırım.
Tşk Engin Bey. Bu arada Malkara 267 KD Avukat Engin Oğuz olma ihtimaliniz var mı?
Ta bizzat şahsen ben kendimim o dediğiniz.
Siz de mi yoksa? Savaş mı?
evet ta kendisi dostum.. KM atamıyorum iletişim bilgilerini gönderebilirmisin :)
Tnk. Çvş. seni :)
yolluyorum hemen
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
sn avukat benzer bir sorunum var. cevabı tam olarak anlayamadım. dış cephe boyası için oy çokluğumu oy birliğimi lazım. oy sayısı için bir oran varmı (5 de 4 gibi)