Ölümlü yaralamalı trafık kazası
Merhaba arkadaşlar, adım Engin Samsun da 2008 Kasım ayında kaza yaptım. Aracımın kayması sonucu yanlış yere park etmiş bir araca çarptım o da 3 kişiye vurdu, biri öldü.Ben dahil 3 kişi de yaralı kurtulduk. Bunun sonucunda 6 ay tutuklu kaldım. Bu ay içinde cezamı verdiler.. 2 Yıl 6 Ay ceza aldım . Bunun yatarlarını hesaplayıp,içeride kaldığım süreyi de düştüm, 14 ay yatarım var.
Öğrenmek istediğim,araba benim üstüme kayıtı değildi,babamındı.. Bu tazminat vb.. hakkında hiç bir bilgim yok.. Arabamın kaskosu yoktu,normal trafik sigortası vardı..
Istanbuldan gelen raporda ben tam kusurlu bulunmuşum.Bu arada alkol vb.şeyler çıkmadı,kullanmıyorum da zaten.
Bir de ehliyetime 6 ay ceza verildi.Bu hafta içi temyiz edeceğim cezamı.Ehliyetim de gidecekmiş temyize. .. Bir iki yere sordum,ehliyetini alabilirsin dediler.. Nasıl oluyor arkadaşlar bilen biri bana anlatabilirse çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.
Cevap: Ölümlü yaralamalı trafık kazası
İnsaflı bir hakime rastlamışsınız, verilebilecek minimun cezayı vermiş. Hesabınız doğru, iyi haliniz görülürse şartlı tahliyeden yararlanacaksınız ve 14 ay daha yatacaksınız. Sürücü belgenizi de geri alırsınız onu da düşünmeyin.
Hapisten sonra tazminat konusu burada en önemli konudur. Avukatsız bu işle başa çıkmanız çok zordur. Ben olabilecekleri kısaca özetleyeyim:
Büyük ihtimalle maddi manevi tazminat davası açacaklardır. Özellikle ölen kişi için istenecek tazminat oldukça yüklü olabilir. Trafik sigortanız diğer yaralıların hastane giderlerini ve maddi zararlarını poliçe limiti dahilinde öder ancak manevi tazminatları ödemez. Burada araç babanıza ait olduğundan kendisinin de kusursuz sorumluluk ilkesine göre hukuki sorumluluğu vardır.
Karşı taraflar sizin ve babanızın mal varlığı üzerine ihtiyati tedbir kararı koyduracaklardır. Dediğim gibi en iyisi bir avukat tutmanızdır. Geçmiş olsun.
Bilen biri de anlattığına göre, sanırım artık bir iki yere daha sormadan bir avukatla görüşmeyi düşünürsünüz!
Hakkarili Arzuhalci Hakkarili Arzuhalci Aktif Değil
Hukuk Sever
abı öncelıkle cvpların ıcın cok tsk ederım suan bır avukatım var oda daha yenı oldugu ıcın acıkcası fazla anlamıyor ben agır cezada yarılandım ben onun agırceza olarak ılk davasıyım.aslında hayat tecrubesınden bahsedıyorum yoksa cok ıyı bır avukat .. bu arada arastırma yaptım ceza kesınlesmeden ınfaz uygulanmaz dedı bı ark.ehlıyetını falan gerı alırsın dedı hatta bugun dılekceyle almayı bıle dusunuyorum..
bu arada yaralıalar sıkayetcı olmadılar.. ölen kısının kocası zaten cocuklarına baktıgı yokmus eve geldıgı yokmus maktul kadını dövup duruyormus yanı ısın ıcınde cok seyler var hersey okdar uzucu kı anlatamam.. tabı bende cok etkılendım cok zor gunler gecırdık ama allaha sukur atlatık hepsını.. sımdı hayatımıza kaldıgımz yerden devam etmeye calısıyoruz.. sızlere allah kazasız belasız gunler nasıp eylesın .. cvplarınız ıcın tekrar cok tşk edeırm.samsundan engin bektas