Cevap: Polisliğe geri dönüş
Okulla ilişiğinizin kesilmesine dair yazının size tebliğini takip eden 60 günlük süre içerisinde idari yargıya başvurmanız gerekiyordu. Görüldüğü kadarıyla süre yönünden dava açma hakkınızı kaybetmişsiniz. Yine de durumunuzu elinizdeki tüm belgeleri ibraz ederek idari yargı konusunda uzman bir avukata inceletmenizi öneririm.
teşekür ederim hocam ben şimdi gazi ünv. okuyorum 3. sınıftayım okul bitince pomemlere gircem bu pmyo giriş şartlarını idari mahkemeye versek değişiklik söz konusu olurmu hem benim için hem benim gibi madur olanlar için iyi olur bu konu hakında da yazabilirseniz sevinirim saygılarımla
Karıştığın olayı ayrıntılı yazsaydın keşke. Yanlış hatırlamıyorsan hırsızlık suçu uzlaşmaya tabi bir suç değil. Pomem için ise Dinleme ile fişleme yapan bir kurum bence seni unutmaz.
ahmet hocam 17 yaşındayken çevremdeki arkadaşların rehavetine kapılım motor alıp binim bırakıyorduk ve o arada suç üsü yakalanmadım ancak suçu kabullendim kovuşturma sırasında 1 sene sonra dava taraflar arasında uzlaşmaya tabi olunuldu. ve aradan 7 sene geçti hiç bir olaya karışmadım ve dediğim gibi 2007 yılında polis meslek yüksek okulunu kazandığım zaman bu karşıma çıktı sabıka kaydı ve arşiv araştırmasında hiçbir şekilde ortaya çıkmıyor gbt de hiç bir sıkıntı yok temiz ancak emniyet ve askeri sınavlarda karşıma çıkarmış. Bunu hukuki şekilde nasıl çözebiliriz mahkemeye dava açsak sonuç ne şekilde olur. Lehimimize mi olur aleyhimize mi. SAYGILARIMLA