Sigorta Şirketi Hasarımı Karşılamıyor
Merhabalar,
28.10.2009 tarihinde aracımla işe giderken sabah 8 sularında iş yerime çok yakın bir nokta da kaza geçirdim.Gayet elverişli çift yön gidiş olan bu yolda sol şeritte ilerlerken,öndeki aracın fren yapması sonucu bende biraz yavaşladım.Tam o sırada arkadan gelen araç (Kamyon),60 Km civarında bir hızla aracıma sol arkadan çarptı,hareket halinde olan binek aracım yan döndü,bariyerlere de çarparak durabildim.
Olayın olduğu yer,Tem bağlantılı ve sabah saatlerinde çok hareketli.Aracımdan zorlukla da olsa indim ve hemen arkaya reflektör ve yangın tüpü koydum.Gelen araçlardan biri reflektörü kırdı,yangın tüpüne çarpanlar,kazadan son anda kurtulanlar oldu.(Araba orta bariyerlere vurdu ve sola virajın hemen ardında durdu.)
Kamyon sürücüsü bana gelerek sağlık durumumu sordu,iyi niyetli birisine benziyordu,geçmiş olsun dileklerini iletti ve yükü olduğunu,bekleyemeyeceğini,tutanak düzenlememizi istedi.Ben de bunun üzerine polisi aradım,olayı anlattım,tutanak düzenleyiniz,gelmemize gerek yok denildi.Olayı anlattık,evrakları aldım,onada birer fotokopisini verdim ve aracımı başka bir kazaya sebebiyet vermemesi için çekiciye yüklettim.
Karşı araçta sadece ufak bir tampon çiziği var,benim aracım ise hasarlı.
Karşı tarafın sigortası Güneş Sigorta olduğu için anlaşmalı bir özel servise götürdüm,evrakları teslim ettim ve 30.10.2009 tarihinde dosya açıldı.
Aynı gün eksper gelip aracı görmüş,rapor yazacakmış.Sonraki günlerde tramere her girişimde kayıt bulunamadı hatasıyla karşılaştım,defaalrca trameri,sigorta şirketini aradım,hep tamam efendim,çözeceğiz denildi,aktarıldı denildi.
10.11.2009 tarihinde rapor tamamlanmış ve aynı gün içinde Red olmuş,yeni öğrendim.Tramerde ise hala kayıt yok.
Red nedenini sorduğumda bariyerlere çarptığım için polis yada jandarmanın rapor tutması gerekiyormuş,tutanak geçersizmiş.Ben tek taraflı bariyere vurmadım ki? Bariyerde zaten bir şey yok,gidin alın karşı sürücünün sigorta şirketinden dedim ilgililere,hiç umurlarında değil,eksper de raporunda bariyerlere çarpma olduğunu belirtmiş.Tramere konunun aktarılmamasının yasal olmadığını biliyorum.Kusur oranları dahi belirtilmemiş,görüştüğüm acenteler benim haklı olduğumu düşünüyorlar.
Karayollarından bugün bariyerde değişim yada onarım gerektirecek hasar yoktur raporu aldım.Canıma kastedilen bir olayda,karşı tarafın hatasını kabul ettiği halde,suçsuz yere mağdur olmam açıkcası çok zoruma gitti.
Tavsiyelerinizi,yorumlarınızı,yol gösterici görüşlerinizi bildirirseniz mutluluk duyacağım.Allah hepimizi kazalardan korusun.
Saygılarımla,
Enver Demir
Mak.Yük.Müh.
Cevap: Sigorta Şirketi Hasarımı Karşılamıyor
Tutanağı görmeden yorumda bulunmak sağlıklı olmaz. Hasar dosyanızla ilgili acentenizle irtibata geçiniz. Gerekirse açıklayıcı bir beyan yazarak acenteniz vasıtası ile tekrar şirkete talepte bulunun.
Ya da gerekli belgeleri alıp bir avukata başvurunuz.
Haklı iken bile, haksız duruma düşmek de var !
Geçmiş olsun.
Bariyerlere çarpmanız nedeniyle kolluk tarafından rapor tutulması gerektiği ancak bunun yapılmadığı gerekçesi ile ödemenin yapılmaması hukuka uygun düşmez. Kaldı ki, Karayolları, onarım gerektirecek hasar yoktur demiş.
Bu gerekçeleri ileri sürerek sigorta şirketinden hasarın ödenmesini isteyin. Bu bildirimi iadeli taahhütlü mektupla yapın. Ödemezlerse dava yolundan başka çare kalmıyor.
Evet,ödemeyecekler,ancak benim sormak istediğim dava diyorsunuz da bu dava süresince benim arabam 2 sene yattıktan sonra hak aramamın bana ne faydası olur,haksızmıyım?
Araba duruma göre pert de olabilir.Ben yaptırsam,dava da sonuçlansa neden yaptırdın o araba perte çıkacaktı diyeceklerinden eminim.
Eksperin çıkarmış olduğu servisteki masrafın yarısına ben kendi imkanlarımla yaptırsam bu sefer yine sorun olacak,parçaları inceleyip çamura yatabilir sigorta şirketi.
Yani Türkiyemizde malesef işler böyle yürüyormuş.Hukuk v.s birbirimizi kandırıyoruz.2-3 sene uğraşacağımda,ondan sonra paramı alacağım...
Bu arada avukattan yardım alın demeyin,abim avukattır :)
TRAMER 'e aktarılmamış olması demek , işlemler sürüyor demektir. "Maalesef Türkiye'de... " diye beklerseniz sonucuna da katlanırsınız.
Abiniz avukat ise sakkın yardım almayın o halde :) siz bilirsiniz.
Mehtap Hanım,
Abimden de yardım aldım,diğer kurumlardan da,ancak yine de söylüyorum Türkiyede malesef hukuk sisteminde çok büyük sorunlar var.Sadece hukukmu diyeceksiniz? Evet hepsinde var ama hukuk çökmüş durumda.
Tramere dosya başından beri hiç aktarılmamış,red yazısı elimde,tutanak geçersiz kılınmış.
Geçenlerde bir işim için adliyeye uğradım,bilirkişi harcı yatıracaktım,karşılaştığım manzara beni daha derinden etkiledi.
Avukatları birer çocuk gibi fırçalayan bir müdür,dosyalar arasında kaybolmuş görevliler,oradan oraya fırça yiyerek koşuşturan avukatlar.
Yazıktır ya,nedense kral çıplak ama bunu kimse söyleyemiyor.
Ben arabamı yaptıracağım,bineceğim.Ama umarım bir gün daha ferah günlere kavuşuruz.
Saygılarımla,
Yine de hakkınızı - zamanında- aramanızı önereririm.