Fatura sahibi,ürünü kullanan kişi sorunu
Merhaba
Konu uzun soru ise en altta okumak istemeyenler icin,
5 ay kadar once bir arkadasim adima istanbul disindaki baska bir ildeki Vatandan harici disk aliyor,fatura onun adina
Disk sornasında arizalaniyor
Diski Kozyatagindaki Vatana veriyorum ve bana servis formu veriyorlar,ayrıca cebime servis sms i geliyor
1 hafta sonra diskiniz tamir oldu mesaji sms olarka geliyor,ben sehirdisinda oldugumdan 1 hafta sonra servis formum faturam ile diski almaya gidiyorum
Once diskiniz olmamis diyorlar ,sonra diskiniz olmus ama bulamiyoruz diyorlar,1 saat geciyor sinirler geriliyor ve cevap egliyor
Diskiniz 1 hafta once alinmis!!! Derken onume benim formun kopyasi 2.form konuyor diski servise verdigim gun benden 5dk sonra cikmis form diger tum bilgiler bendeki formla aynı???
Diyorumki form bende imzaniz var sms ler bana geliyor ve diskin buraya geldigine dair hic kimsenin haberi yok
Video kayıtlarına bakiyorlar ve alan kisiyi gosteriyorlar ama alan kisi faturadaki kisi degil,ne bir resmi kimligini almislar ne telefonu hicbirsey yok,bana soyledikleri de faturada ismi yazan kisi almistir (o arkadas baska sehirde,diskin servise girdigini benden baskasi bilmiyor,form bende???)
Bana arastirip donelim diyorlar ve 10 gun aramiyorlar,10 gun sonra gidiyorum biz diskinizi formla teslim etmisiz birsey yapamayiz diyorlar
Gecen ay heyete basvuruyorum basvuru ve belgelerin bir kopyasini firmaya gondediler
Cuma gorusmesi var.
Soruyra gelirsek;
Firmadan cevap gelmis ,faturada adi gecen kisi baskasi oldugu icin benim basvuru yapamayacagimi soylemisler (olayi kabul etmemek yada inkar yoluna da girmiyorlar sureci uzatmak icin neler yapıyorlar)
Simdi tam bulamadim ama benim bildigim fatura sahibi olmaya gerek yok,fatura bende kutusu bende,hediye edilmis olabilir urun vb
Bu konuda yorum alabilirmiyim
Vatandan alinan harici disk ve basina gelenler bu sekilde bir olay yasanmamistir sanırım
ilk bolumu tuketici heyetine basvurumda anlatmistim
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=63277
Firma once fatura sahibi olmadigim icin benim icin bu kisi basvuramaz demisti ama savunma icin heyete bir teslim formu gondermisler.
Formda ürünü aldıklarını iddaa ettikleri kisinin sözde imzası var,heyet de form geldi diyerek talebimi reddetti.
Şimdi Tüketici mahkesine gidiyorum,kendim dava açacağım.
Yalnız fatura sahibi kişi arkadaşım Adanada ikametgah ediyor,ürün faturası ve orjinal ıslak imzalı servis teslim formu bende.
Mahkeme sizce nasıl ilerler,arkadaşımın imza örnekleri mi alınır,
Arkadaşım duruşmaya mı çağrılır ki Adanadan bu iş nasıl olacak
Imzada sahtecilik,kişisel bilgilerimi 3.şahıslarla paylaşma için maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum neler yapmalıyım
Değerli görüşleriniz için teşekkürler