Matbu 184 formu Talepname, Tebliğ
Yabancı memlekette bulunan, Türk vatandaşı olmayan birisine, boşanma ile ilgili tebligatı yapmak için mahkemenin Kaleminden (katiplik), apostil ver diğer evraklardan başka birde 2 tane noterden tastikli 184 formu (Yabancı Memleketlere Tebliğ İçin Talepname) doldurularak isteniyor. Bu 184 matbu formu 5 sayfa olup, içinde hem İngilizce hemde Türkçe yazı ve talep bulunmaktadır. Yani esasında bir tercüme işi değildir. İçindeki detayları ancak Mahkeme/Hakim/Avukat bilebilir, zira birinci celse açılmış ve bu celsenin tebligatı yabancı uyruklu şahsa gönderilmek üzere bu 184 formu istenmektedir.
Ben bunu tercümana sordum, o ise bunun Mahkemece veya Hakim/Avukat tarafından doldurulabileceğini söylüyor, zira tercüme edecek bir metin yok ortada. Mahkeme Kaleminden ise bunun tercümanın yapılacağı söylenmiş avukata.
Soru1- Bu 184 formunun doldurulmasını kim yapar?
Soru2- Herhangi bir şahıs yapabilirmi, mesela ben tüm ayrıntıları mahkemeden öğrenirsem, bende bunu doldurup noterlikten tasdik ettirebilirmiyim. Noter zaten içeriğini tastik etmediği için benim imzamı tasdik edecektir.
Soru3- İlgili Avukat bunu doldurup tasdik ettirebilirmi?
Teşekkürler
GD
Cevap: Matbu 184 formu Talepname, Tebliğ
Formu mahkeme kalemi doldurur. Sonra hangi ülkeye gönderilecekse o dile yeminli tercüme bürolarınca tercüme edilip notere tasdik ettirilir.
Teşekkürler Sn Engin Oğuz, yalnız 184 Matbu formu (5 sayfa), tümü hem İngilizce hemde Türkçe. Zaten onun için sordum, yani tercüme edilecek birşey yokki..!
Yabancı ülke hangisi?
Formun boşluk olan yerleri var mahkemece o boşluklar Türkçe doldurulmaktadır.
Merhaba, enteresan bir şey oldu, o 5 sayfalık matbu şimdi tek sayfaya indi, tabii masrafta. Birde öğrendiğim kadarı ile, her mahkeme illahi bunun noterden tasdikli yeminli tercümandan istemiyormuş, mesela bazı hakim, sırf doldurun getirin diyor, diğeride noterden tadikli. Neyse tek sayfa olduğu için, ben doldurdum, ve yeminli tercümandan kaşeli olarak noterden tasdikli 2 nüsha İngilizce teslim ettim. Avustralyaya gidiyor. Anladığım kadarı ile mevzuda değişiklik ve de çok ender olduğu için herkes hemen bu işin mevzuatını bilemiyor. Şimdilik halloldu, teşekkür ederim.