Evlenmek bu kadar zor mu?
Merhabalar öncelikle bu site yöneticilerine çok teşekkür ederim. Benim sorunum şu: İmam nikahlı eşimle resmi nikah yapmak istiyoruz ancak önümüze engeller çıkıyor. Eşimin eski evliliği 2007 tarihinde bitmiş olup temyiz süresi olduğu için boşanma kararı 15 ekim 2009 tarihinde kesinleşmiştir. Şimdi ise eşim 5 aylık hamile olduğu için mahkeme bu 300 gün iddet süresini kaldıramıyacağını söylüyor. Bu kesin doğru mudur , yapılacak birşey yok mudur? Yardımcı olursanız sevinirim: '(
Cevap: evlenmek bukadar zormu?
Serkan Bey,
Boşanmanın kesinleştiği tarihten itibaren 300 gün kadın için iddet müddeti vardır.
4721 Sayılı TMK'nun132. maddesine göre Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden itibaren 300 gün geçmedikçe evlenemez.
Doğurmakla süre biter.
Kadının önceki evliliğinden gebe olmadığının anlaşılması veya evliliği sona eren eşlerin tekrar birbiriyle evlenmek istemeleri hallerinde mahkeme bu süreyi kaldırır.
.......
Eğer bu süreyi beklemek istemiyor ve evlenmek istiyorsanız; sizin tabirinizle "evlenmek bu kadar zor mu?" sorusuna verilecek cevap: Hayır kolaydır. Bunun için bulunduğunuz yerde bir meslektaşımla çalışmanızda fayda vardır. Yok ben bir avukat ile çalışacak durumda değilim. Maddi boyutunu karşılayamam düşüncesinde iseniz; yine bulunduğunuz yer barosunun adli yardım bürosuna başvurmanızı öneririm. Şartları oluştuğu takdirde baro size avukat tayin edecektir.:))