Cevap: Hakaret davasıyla ilgili
Ellerinde sağlam deliller varsa iddaaname düzenlenir ve dava açılır.ama açılan her dava ceza ile bitecek değil.yalnız hakaret davalarında karşılıklı sövme varsa ceza verilmeyebilir.Burada hakimin takdiri devreye girer.Ceza alsanız bile hukmun açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilir diye düşünüyorum.Tabi daha onn buceden sicilinizde bir şey yoksa.erteleme olmazsa bile para cezasına cevrilir.özür dilerseniz ve şikayetten vazgecerse davacı olan kişi, dava açılmaz açılmışsada dava düşer.Çünkü hakaraet suçu takibi şikayete bağlı suçtur.
dava açılır sizi istanbula şikayet ederlerse ve siz ankarada ikamet ediyorsanız.Bu durumda ifade vermek için istanbula gelmenize gerek yok.ankarada talimatla ifadeniz alınır.
Zmanla ilgili sorunuza gelince o hiç belli olmaz 1 ayda olabilir. 3ayda 1 sene de.Evrak durumu yani iş yoğunluğu ile alakalı bir soru
ilginiz için çok teşekkür ederim.kısa mesaj hakkım olmadığı için burdan yazmak zorunda kalıyorum.zaman konusunda evet haklısınız işlerin yoğunluğuna duruma göre değişen bir konu.merak ettiğim;savcı hemen davayı benim ifademi almadan açabilirmi ? yoksa bu durumlarda ifade alma yolunamu gidiliyor ? ben bu durumu ortaya çıkaran çocukluk arkadaşımdan özür dileyecektim.fakat telefonda çok ağır konuştu işin yok boşsun boş olduğun için bunlarla uğraşmışsın yok şerefsiz demediğime dua et gibisinden konuşunca bende tamam verin ozaman ben yapmadım dedim.nasıl çocukluk arkadaşıysa ? istese bu konuyu hallederdik aramızda ama o kendi kız arkadaşını tuttu ve ona yardımcı olmak istediğini söyledi.bütün herkese yaydı.esas amacı beni herkese rezil etmek.bakın siz bu kızı beğeniyordunuz yada evlenilcek bir kız olarak görüyordunuz alın size bu kız diye bütün ailelere rezil etmekti amacı.gerçekten art niyetle bir şey yapmadım.o anda anlık sinirimden diğer kıza mail attım.ortalığı bukadar ayağa kaldıracakları tehdit olur ölümle korkutma vs olur anlarım.ee kız kilolu evet ALLAH ALLAH dedim yani o anda sinirden.yani olan oldu.amaçlarına ulaşmaları için kozu aldılar.iyice beni rezil etmeye çalışıcaklar.ben bu durumda hakkımı koruyabilirmiyim?tamam böyle olay oldu ama benide herkese anlatmalarına rencide etmeye hakları yok.bir gazeteye vermedikleri eksik kaldı.bu durumda ben hakkımı nasıl koruyabilirim?ve savcı ifade almadan direk dava açarmı?
Bir de şunu merak ettim daha doğrusu yeni aklıma geldi;bunu ortaya çıkaran şahısla bir durum yok o sadece arkadaşını tutmak amaçlı kendi işini kullanarak bir şeyler yapmak istiyor.
Şimdi o bayan telekomda özel bölümde çalışıyormuş,yani msn den yada telefon görüşmeleriyle alakalı durumlar varsa bunları bulup raporluyormuş savcılık dilekçesiyle.
Şimdi bu insan savcılık dilekçesi olmadan kafasına göre böyle bir iş yapıyorsa bu da suç değilmidir?Çünkü herşeyin bir yolu yöntemi var.O zaman herkes akrabasını kullanıp mahkemelere gitmeden işini halletsin.Bana biraz saçma geldi bu konu.Savcılığa gitmeden suç duyurusunda bulunmadan direk kendi işini kullanarak benim olduğumu buluyorlar.Ondan sonra savcılığa gideceğiz diyorlar.Bu yaptıkları suçmudur?
Bu konuda bilgisi olan varsa vede yardım ederse çok sevinirim.