Bankacılık, Görevi İhmal ve Kötüye Kullanma
Öncelikle yapmış olduğunuz hizmet ve yardımlardan ötürü sizleri tebrik ediyorum.
3 Mart 2009 da emekli maaşımı aldığım bankadan 24 ay vade ile kredi çektim, maaşım otomatik kesildiğinden düzenli olarak 9. ay a kadar ödedim ve 10. ayın 21. günü toplu bir şekilde ödeme yaparak, kredimi kapattım. Kredimi kapatmamdaki amaç aynı şartlar altında yeni bir kredi çekmek idi, ancak benden Kamu personeli kefil şartı istenince , başka bir bankanın maaşımı o bankaya geçirme şartı ile kefilsiz çekebilme imkanından dolayı, SGK'nın internet sitesinin ilgili bölümünden banka değişikliği talebinde bulunduğumda "Banka Kredi Borcunuz Olduğundan Sadece Şube Değiştirebilirsiniz" ibaresi aldım.
Bankama yaptığım tüm başvurular, dilekçeler, telefon görüşmelerinden sonuç alamadım, maaşımı 10. ayda başka bir bankaya geçiremediğim ve gün itibariyle 10 Kasım olan bugünde halen aynı hatayı aldığımdan dolayı, borçlarımdan haciz gelmesin diye alel acele arabamı 3 bin TL daha ucuza satmak zorunda kaldım.
En son bankayla yapılan kayıtlı görüşmelerimizde ihmallerinin bulunduğunun itirafı mevcuttur, ben yaşadığım mağduriyetten ötürü banka ve-veya çalışan kişi veya kişileri T.C kanunun Görevi İhmal veya Görevi Kötüye Kullanma suçundan savcılığa suç duyrusunda bulunmak istiyorum, konu ile ilgili görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım, yapabileceğim başka birşey var ise beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Saygılarımla
Salih Taşcılar
Cevap: Bankacılık, Görevi İhmal ve Kötüye Kullanma
Eklemek istediğim başka bir soruda, eğer banka personeli kamu ya tâbi değil ise , tüketici hakları mahkemesinde sonuç alabilirmiyim.