Cevap: Banka hesap havalesi
Alıntı:
rushasa rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar ben birşey danışmak için rahatsız ediyorum sizleri başıma bir olay geldi nasıl yapıcağımı bilemiyorum ben 2 gün önce birisinin bankaya adıma yatırmış olduğu miktarı çekdim çekmemin sebebi yatıran kişi kocelinden ben İ ŞEHRİNDE ikamet ediyorum İ ŞEHRİNDEN bir arkadaşıma para yatırması gerekiyormuş fakat arkadaşımın üstünde borçları olduğundan bankalar hesabına bloke koymasın diyerekden benim hesabıma para yatırttılar ben çekdim ve arkadaşıma verdim (PARAYI VERDİĞİM KİŞİYİ SADECE MUHABBETİMİZ VAR FAKAT YERİNİ YURDUNU BİLMİYORUM EVİNİN ADRESİNİ BİLMİYORUM EĞER DOLANDIRICILIK GİBİ BİR OYUN İÇİNDEYSEM ONUDA BİLMİYORUM.) fakat bugün bankadan beni aradılar karşı taraf parayı yatırmadığını söylemiş ben nasıl bir olayın içindeyim ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olursanız inanın çok sevinicem bir yol gösterin lütfen.....bu olaya itiraz etmem gerekiyormu nereye edicem lütfen yardım edin.
İnternet bankacılığı ile gönderilen havalelerin belli bir süre içinde iptal edilebilmesi mümkündür. Ancak ifadenizden sizin durumunuz biraz farklı gibi görünüyor. Parayı çekerek verdiğiniz kişiye hem arkadaşımdır,hem de pek tanımam diyorsunuz. Eğer bir dolandırıcılık söz konusu ise mesuliyetiniz ağır olabilir. Olayı bütün yönleri ile anlatarak bir avukattan hukuki destek almanız yerinde olur.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
İnternet bankacılığı ile gönderilen havalelerin belli bir süre içinde iptal edilebilmesi mümkündür. Ancak ifadenizden sizin durumunuz biraz farklı gibi görünüyor. Parayı çekerek verdiğiniz kişiye hem arkadaşımdır,hem de pek tanımam diyorsunuz. Eğer bir dolandırıcılık söz konusu ise mesuliyetiniz ağır olabilir. Olayı bütün yönleri ile anlatarak bir avukattan hukuki destek almanız yerinde olur.
öncelikle bilgilendirmeniz ve ilginiz için teşekkür ederim.gönderilen havale aynı gün içerisinde çekildi parayı verdiğim kişi kocelinde bir arsası olduğunu ve orayı sattıklarını parayıda akrabası havale ile gönderceğini sölemişdi bu kişinin üzerinde banka borçları olduğundan yatırılan paraya bankalar el koyacağından benim çekmemi istedi bende çekdim ve verdim karşı taraf böyle bir meblanın kendisi tarafından yatırılmadığını dile getirmiş ve şikayetçi olmuş bizim bu durumda ne yapmamız gerekiyor parayı verdiğim kişi eğer böyle bir oyun içerisindeyse dolandırıcılık gibi benim bu adamı bulmam biraz zor görünüyor başka hangi yolları izlemem gerekiyor yarın avukata gidicem zaten fakat sizlerinde önerilerinizi düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum benimde itiraz dilekçesi vb gibi bişeyler yapmam gerekiyormu ne yapmam gerekiyor lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.
Kendisini bulmam zor dediğiniz kişi parayı kendi hesabınızdan çekip verdiğiniz kişi değilmi? O kişinin bankaya borcum var onun için kendi heabıma para havale ettiremem,arsa sattım v.s. demesinin hiç bir hükmü yoktur. Para sizin hesabınıza geldi ve siz bu parayı bankadan çekip,elden o kişiye verdiğinizi söylüyorsunuz. Sizin hesabınıza para havale eden kişi veya kişiler ise böyle bir havale talimatlarının olmadığını ileri sürüyorlar değil mi? Objektif olmaya çalışın. Bu durum size mantıklı geliyor mu? Bu platformda sınırlı anlatımlarınızdan yola çıkarak size sınırlı yanıtlar verilebilir. Size gerekli olan ise bir avukata başvurarak olayı bütün yönleri ile anlatmanız ve çözüm aramanızdır.
Bu olay tamamen teknolojik, parayı gönderenler aslında bankayı bile dolandırmışlar. Fakat bu sizin hatanız değil, bankanın sisteminin güvenlik açığı. Bir an önce kendinize bir avukat bulun.