Hak iddia edebilir miyim?
Eşimi Yaklaşik 8 Sene önce Bir Kazada Kaybettim. Ilk 2 Sene Belki Ayni şehirde Yaşiyoruz Diye Eşimin Ailesinden Sinirsiz Maddi Destek Gördüm (durumlari Da Gayet Iyi). Fakat Kendi Kararimla Kizimi Alip Ailemin Yaşadiği Başka Bir şehre Taşininca Sinirsiz Olan Bu Maddi Destek önce Sinirlanmaya Başladi Daha Sonra Da Tamamen Durumumuz Iyi Değil, Işler Kötü Gerekçesiyle Kesildi. Bir şirkette ücretli Olarak çalişiyorum Ama Aldiğim Maaş Kizimi Ve Beni Geçindirmeye Yeterli Değil. Rahmetli Eşimin Sahip Olduklari Işyerinde Hissesi Olduğunu Biliyorum. çünkü Bir Aile şirketi. Eşim Babasi Ile Beraber çalişiyordu. Eşimin Ailesinin Evleri, Arazileri Var Bunu Da Biliyorum Ama Yine De Destek Vermeyi Reddediyorlar. Yil Sonunda Eşimin Hissesi Kadar Kardan Pay Istediğimde (tabii Bütün Bu Isteklerim Kizim Için, Benim Bir Hakkim Olmadiğini Biliyorum) Ise Hiç Bunu Isteme şirket Zararda Borç ödemek Durumunda Kalirsin Diye Ağzimi Kapatiyorlar. Bunun Gerçek Olup Olmadiğini Ve Bu Durumda Onlardan Mahkeme Yoluyla Bir Hak Talep Edip Edemeyeceğimi öğrenmek Istiyorum. Ayrica şuanda Bekar Olan Yetişkin 2 çocuklari Daha Var. Herhangi Bir ölüm Durumunda Miras Paylaşilmaya Başlayinca Ellerinde Bulunan Mallari önceden Bu 2 Kardeşe Pay Etmişlerse (böyle Bir şüphem Var) Kizim Mirastan Mahrum Kalabilir Mi?yani Mal Kaçirabilirler Mi? Kayinpederimin Birde Gayrimeşru çocuğu Varama Sanirim Nüfusuna Almadi (emin Değilim) Bu çocuk Mirasa Girer Mi? Yani Kisaca Ben Bu Insanlardan Madem Güzellikle Torunlari Için Birşey Alamiyorum Hukuk Yoluyla Birşet Talep Edebilir Miyim Bunun Bilgisini Rica Ediyorum. Kizimin Bu Konudaki Yasal Haklari Nelerdir? (kizim 8 Yaşinda)
Teşekkürler