Yaralanmalı trafik kazası ve uzlaşma
Öncelikle tüm forum üyelerine saygılarımı sunar yardımcı olan herkeze teşekkür ederim. 04/07/2009 cumartesi gecesi seyir halinde tahli yolda ilerlerken girdiğim kavşakta sağ taraftan gelen bir arac ile çarpıştım. Aracımın sağ tarafı hurda oldu. Gece olması nedeniyle normal süratte ilerleyen bir araç olmadığı için bana çarpan aracın aşırı hızlı olduğunu tahmin ediyorum ve arabamın sağ tarafının hurda olması nedeniyle bu düşüncemde iddialıyım. Kazanın ardından ben hemen kendimi kontrol ettim ve önemli bir yarlanma olmadığını gördükten sonra arkadaşımı arabanın içinden çıkardım. Sağ tarafta olduğu için çarpmanın şiddetiyle benden fazla yaralandı ve psikolojik olarak etkilendi. Olaydan hemen sonra önce 112'yi ve sonra 155'i aradım. Ambulans ile hastaneye gittik. Kaza yerine polis gelmiş, tutanağını tutmuş ve benim aracımı çekmişler. Hastanede karşı tarafın 166 promil alkollü olduğunu öğrendim. Tedavimizin ardından ifade için karakola gittik, ayrı ayrı odalarda ifadelerimizi aldılar. karşı taraf benden şikayetçi oldu ve bende ondan şikayetçi oldum. Trafik bana 8/8 asli şuç vermiş ve karşı tarafada kanunun ilgili maddesi olan "kavşaklara gelirken hızını azaltmama" diye diğer kusuru uygun görmüş. Olaydan 2 ay sonra bana savcılıktan, hakkımda acılan şikayet ile ilgili dosyanın incelendiğini ve kovusturmaya yer olmadığına dair takipsizlik kararı verildiği yazılı bir evrak geldi. Karşı tarafada alkollü olduğu için kamu davası açılmış. Bana herhangi bir para cezası falan gelmedi. 2 gün önce beni bir avukat aradı ve bana karşı taraf ile uzlaşma teklif ediyor. Anladığım kadarıyla karşı taraftan şikayetçi olduğum için benimle uzlaşma istiyolar. Benim size sorum şu; maddi hasarımı karşılamaları şartı ile uzlaşmayı kabul etmeyi düşünüyorum. Uzlaşmassam karşı tarafın nasıl bir ceza alacağı. Para cezası alırsa nekadar ödeyeceği. Teşekkürler.....
Cevap: Yaralanmalı trafik kazası ve uzlaşma
2 şer dakika arayla aynı metini copy paste ederek ne yapmaya çalıştığınızı anlasam.....
Anlaşılmayacak birşey olduğunu sanmıyorum. siteye yeni kayıt oldum ve ilgili arkadaşlara bilgi almak istediğim konuyu yazdım ve kayıt etmediğimi zannederek birkaç defa kayıt ettim. Sadece bu :(
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler