Cevap: Bilirkişi hakkında !
Kim diyor 2 şahitle bu iş biter diye?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kim diyor 2 şahitle bu iş biter diye?
avukatım dedi,2 şahitle ispatlarız sonra sürec işler en az 2 yıl sürer demişti.anlaşılan oki dediğiniz gibi bitmiyormuş herhalde.
Erdoğan bey mahkeme neden böyle ikilemde kalıyorki,bilirkişiye gönderildiği zaman nasıl bir yol çiziliyor acaba merak ediyorum.
Bilirkişiye gidildiğinde, sizin bilgi-tecrübenizde sizin yaptığınız işi yapan birine verilecek ücretin ne kadar olması gerektiği araştırılmış oluyor.
Sizin şahidiniz var, mutlaka inanılacak, işvereninizin şahidi var mutlaka inanılacak!Tamam da hakim hangine inanacak, bunu da bilirkişiden gelen rapora göre bilecek.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bilirkişiye gidildiğinde, sizin bilgi-tecrübenizde sizin yaptığınız işi yapan birine verilecek ücretin ne kadar olması gerektiği araştırılmış oluyor.
Sizin şahidiniz var, mutlaka inanılacak, işvereninizin şahidi var mutlaka inanılacak!Tamam da hakim hangine inanacak, bunu da bilirkişiden gelen rapora göre bilecek.
çok ama çok teşekkür ederim.Erdoğan bey birde şu var; bilirkişiyi mahkememi seçiyor acaba yani bizim yaptığımız işi mesela ben (kalıp tasarımcısıyım),ve bu sektörle ilgili ve biligisi olması lazımki aldığım ücreti nasıl araştıracak çok merak ediyorum.çünkü yaptığımız iş serbest piyasa olduğu için tecrübeye göre fiyat aralığı artıyor,hangi bazda değerlendirilecek bunu düşünüyorum.insanın aklında binbir türlü kuşku olmuyor değil.
Bağlı olduğunuz bir meslek odası var ise, sizin niteliklerinizdeki bir işçinin ne ücretle çalışacağının meslek odasından sorulmasını talep ederek ücretinizi ispatlamaya çalışabilirsiniz.
Ulaş bey teşekkür ederim, sağolun.
Ben de bilirkişi ücretine değineyim bari.
Tek imzalı rapor için işçi alacaklarında 500.-TL.'yi henüz Ankara Mahkemeleri takdir etmedi. Bulunduğunuz yer neresi bilemiyorum.
Ancak rapor bilirkişi kurulundan alınacaksa posta masrafları ile bu ücret makul görünüyor.
Sayın İlknur hanım bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.İstanbuldayım,raporun kuruldan mı alınacağı hususunu bilemiyorum.eğer öğleyse,yani dediğiniz gibi bu ücret makul karşılanıyorsa o zaman sorun yok.yani, bir başka kişinin aynı tutar üzerinden bahsetmesi insanı rahatlatıyor,soru işareti kalmıyor.teşekkürler.