Askerlik Tecil - İş ile ilgili
öncelikle herkese merhaba, benm söyle bir sorunum var. ben temmuz 1983 dogumluyum ve hacettepe uni. de okuyorum. bana ilk kez gecen sene agustos 2008 di galiba askerden kagit geldi. aradım askerlik subesini ögrenciyim dedim. onlarda o kagidi dikkate almayın dediler. ii tmm dedim. demez olaydım :) aralıkta 3 aylık asker kacagıyım diye yeni bir kagit geldi. yine aradım anllattım durumu bu sefer 10 -15 dk aradılaar taradılar bnm hazırlık sınıfımı işleme koymadıkları ortaya cıktı. neyse buralar kısa bir özetti. (ara sıra arıyorum ögrenciyim die gözüküyor :P )
simdi benim bir işe girme durumum var ve benden askerligi yapmıs olmam ya da tecil ettirmis oldugumun belgesini istiyorlar.
bu sene okulumun son senesi yani bu senede bitiremezsem heralde okuldan ilişkimi kesecekler. yani haziran 2010 gibi okulun tecili bitiyor.(ya da temmuz gibi-o sekilde olacagını sanıyorum) sayet dersleri verirsem mezunum.fakat bu ay bana bu belge lazım oldugu icin mezun olup olmamamın pek bir önemi yok. iş icin tecil belgesi almam lzm 2011 yılına kdr.
1)simdi ben okuldan ögrenci olduguma dair belge alıp askerlik subesine gitsem, benim askerligimi tecil ederler mi? su ana kdr ben hic tecil ettirmedim hep okulum tecil ettirdi.yani ögrenci belgesi alıp gitmek zorundamıyım. ögrenciyim diye gözüküyorum
2)birkac ark ım bana senin kendine ait bir kez tecil ettirme hakkın var diyorlar. o yuzden yapabilirsin dediler. sayet böyle bir hakkım varsa kac yıl tecil ettirebilirim? (uniyi bitirmedigim icin lise mezunu statusunde olacam heralde)
3)(bu kısmın suan icin pek bir önemi yok-ama cevaplarsanız cok cok makbul gecer) bazı arklarım bana birsey dedi. vucudundan parca alınanlar askerden muaf oluyormus diye. böyle birsey varmı? ben akciger ameliyatı gecirmistim. kronik bronsit. sol akcigerimin 3te1 i alınmıstı. bu durumda ben muaf olabilir miyim? gerci suan icin pek bir problemim yok ama kosamıyorum fazla sol tarafım sıkısıyor.
4)sayet tecil ettirmeye gidersem beni muayene edecekler mi? ben resim ,ögrenci olduguma dair belge ve kimlik fotokopisiyle gitsem bisey olur mu? ya da neler getirmem gerekli
eger bir bilginiz varsa ve paylasırsanız sevinirim.
Cevap: Askerlik Tecil- iş ile ilgili
arkadaslar kimileri yapabilirsin diyor kimileri universiten bitmedigi icin lise mezunu durumunda oldugun icin en yakın sevk döneminde olur diyor. tam ve kesin bir bilgisi olan varsa acıklayabilirse cok sevinirim.
Okul durumum [ 2yıl hazırlık +7.yılım bu sene ]
Üniversiteye ilk kayıt tarihiniz nedir ? Tam tarih.
Verdiğiniz tarihe göre konuşuyorum, 31 Ekim 2009 tarihinden sonra, ne yaparsanız yapın, askerliğinizi öğrencilikten faydalanarak tecil ettiremezsiniz.Teciliniz o tarihte bitmiş, yani 7 sene + 1 (hazırlık). Ancak sevk tehiri yaptırabilirsiniz.
Nüfusa kayıtlı olduğunuz il / ilçenin 2010 yılı sevk(celp) dönemlerini internetten bulun. O tarihten yaklaşık bir ay önce; misal veriyorum, Şehitkamil ilçesinin celp dönemi mayıs ayı diyelim, siz en geç nisan ayının son haftası gidip askerlik sevk tehiri yaptırabilirsiniz. Ancak yine de bu tam olarak işinize yaramayacaktır zira size 1 yıl hak verip önümüzdeki yıl her durumda sizi askere alırlar.
Eğer yoklama kaçağı iseniz(ben öyle olduğunuzu düşünüyorum) derhal bir askerlik şubesine gidip yoklamanızı yaptırın. Yoklama esnasında size imzalatacakları bir kağıt var, orada sevk tehir hakkımı kullanmak istiyorum kısmını işaretleyip imzalayın. Bu sizi bir nebze olsun (sevk dönemine kadar) rahatlatacaktır. Yoklama yaptırmazsanız şube sizin okul durumunuza hiç bakmaksızın askere alabilir. Bu riski göze almayın derim.
Son çare ise kayıt sildirmeden geçiyor, kayıt sildirirseniz de 2 yıl tehir hakkınız olur. Orası size kalmış.
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğiniz tarihe göre konuşuyorum, 31 Ekim 2009 tarihinden sonra, ne yaparsanız yapın, askerliğinizi öğrencilikten faydalanarak tecil ettiremezsiniz.Teciliniz o tarihte bitmiş, yani 7 sene + 1 (hazırlık). Ancak sevk tehiri yaptırabilirsiniz.
Nüfusa kayıtlı olduğunuz il / ilçenin 2010 yılı sevk(celp) dönemlerini internetten bulun. O tarihten yaklaşık bir ay önce; misal veriyorum, Şehitkamil ilçesinin celp dönemi mayıs ayı diyelim, siz en geç nisan ayının son haftası gidip askerlik sevk tehiri yaptırabilirsiniz. Ancak yine de bu tam olarak işinize yaramayacaktır zira size 1 yıl hak verip önümüzdeki yıl her durumda sizi askere alırlar.
Eğer yoklama kaçağı iseniz(ben öyle olduğunuzu düşünüyorum) derhal bir askerlik şubesine gidip yoklamanızı yaptırın. Yoklama esnasında size imzalatacakları bir kağıt var, orada sevk tehir hakkımı kullanmak istiyorum kısmını işaretleyip imzalayın. Bu sizi bir nebze olsun (sevk dönemine kadar) rahatlatacaktır. Yoklama yaptırmazsanız şube sizin okul durumunuza hiç bakmaksızın askere alabilir. Bu riski göze almayın derim.
Son çare ise kayıt sildirmeden geçiyor, kayıt sildirirseniz de 2 yıl tehir hakkınız olur. Orası size kalmış.
cuma gunu aradım ögrenciyim diye gözüküyor. ayrıca ben ilk yıl hazırlıga gitmedim yani benim durumum suanda 2 yıl hazırlık +7.yıl . o yuzden ben o sekilde yazdım haziran ya da temmuz 2010 diye(ya da işte sizin dediginize göre ekim 2010 a denk geliyor)
Not: [ 2yıl hazırlık +7.yılım bu sene ] bunu yazmayı unuttum özür dilerim ,simdi bu bilgi dogrultusunda yukarda yazdıgım maddeler icin ne gibi işlemler yapabilirim.
tskkler
hmmm......bunu öğrendiğimiz ii olduuuuu.............