Süreklik arzaden ödemeler bordroda belirtilirse kıdeme yansır mı?
Sizden bir şey öğrenmek istiyorum.Umarım size zahmet olmaz. Ben emeklilikten sonra SGK nın bilgisi dahilinde 2104 TL bürüt le 4 yıl 4.5 ay çalıştıktan sonra işverenle çalışma şartlarında anlaşamayarak ayrıldık. Ancak işveren kıdemi hesaplarken sadece 2104 TL bürüt maaşı gözönüne aldı. Oysa benim bordromda senelerdir özel sağlık sigorta pirimi ödeniyordu. Bununla beraber ben sigorta tavanını yakalıyordum. Sorduğumda biz o pirimi sana elden ödeseydik kıdemde bürüte katardık dediler bu doğrumudur. Süreklik arzaden ödemeler bordroda belirtilirse kıdeme yansıyacağını biliyordum. Beni aydılatabilirseniz (henüz tazminatımı ödemediler) memnun olurum başınızı ağrıttığım için özür dilerim. Selamlar...
Cevap: Süreklik arzaden ödemeler bordroda belirtilirse kıdeme yansır mı?
Alıntı:
slhclk rumuzlu üyeden alıntı
Sizden bir şey öğrenmek istiyorum.Umarım size zahmet olmaz. Ben emeklilikten sonra SGK nın bilgisi dahilinde 2104 TL bürüt le 4 yıl 4.5 ay çalıştıktan sonra işverenle çalışma şartlarında anlaşamayarak ayrıldık. Ancak işveren kıdemi hesaplarken sadece 2104 TL bürüt maaşı gözönüne aldı. Oysa benim bordromda senelerdir özel sağlık sigorta pirimi ödeniyordu. Bununla beraber ben sigorta tavanını yakalıyordum. Sorduğumda biz o pirimi sana elden ödeseydik kıdemde bürüte katardık dediler bu doğrumudur. Süreklik arzaden ödemeler bordroda belirtilirse kıdeme yansıyacağını biliyordum. Beni aydılatabilirseniz (henüz tazminatımı ödemediler) memnun olurum başınızı ağrıttığım için özür dilerim. Selamlar...
Süreklilik arz eden,para veya para ile ölçülebilen hak ve menfaatler (örneğin ikramiye,yemek,yol,yakacak,eğitim yardımı v.b. gibi) kıdem tazminatının hesaabında dikkate alınır. Ancak sizin adınıza özel sağlık sigortası primi de bu kapsama girermi? Bir hukuçudan yardım almanız en iyisi.
Cevap: Süreklik arzaden ödemeler bordroda belirtilirse kıdeme yansır mı?
İşveren için yasal zorunluluk olmaksızın gerçekleştirilen özel sağlık sigortası, işçiler açısından sosyal yardım niteliğinde olduğundan, devamlı olması, her yıl yenilenmesi koşulu ile kıdem tazminatına esas ücretin hesabında dikkate alınması gerekir.